Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, 04:33

[Cruise news] Σε διαλυτές το Ocean Pearl..!Δυσάρεστα νέα για τη Formosa Queen που είναι παγκοσμίως γνωστό με το πρώτο του όνομα, Song of Norway και στην Ελλάδα το θυμόμαστε σαν Ocean Pearl!! Το πλοίο λειτουργεί σαν πλωτό καζίνο κι αναμένεται σε λίγες εβδομάδες να πραγματοποιήσει το τελευταίο του ταξίδι προς το κινέζικο διαλυτήριο!
Το Song of Norway κατασκευάστηκε το 1970 στο Ελσίνκι κι ήταν το πρώτο πλοίο της Royal Caribbean!! Στην εταιρεία παρέμεινε 27 χρόνια ενώ το 1978, λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης, το πλοίο υπέστη επιμήκυνση!!
Το 1997 αποχωρεί από το στόλο της R.C. και περνά στον έλεγχο της Airtours Sun Cruises η οποία, αφού το ανακαινίζει, το μετονομάζει SunDream!
Το 2004 το πλοίο αλλάζει και πάλι εταιρεία και ναυλώνεται στην ισραηλινή Caspi Cruises ενώ παράλληλα μετονομάζεται σε Dream Princess και το 2006 αλλάζει και πάλι όνομα, Dream!
Το 2007 αρχίζουν οι περιπέτειες!! Στις 18/7/2007 το πλοίο βρισκόταν στη Ρόδο, όταν ξαφνικά εμφάνισε κλίση 10 μοιρών. Σε έρευνα που έγινε αποκαλύφθηκε ότι ο αγωγός απόρριψης των αποβλήτων είχε σφραγιστεί με κομμάτια ξύλου!! Δύο μήνες αργότερα, πάλι στη Ρόδο, λόγω των δυνατών ανέμων οι κάβοι του πλοίου σπάσανε και συγκρούστηκε με ένα φορτηγό πλοίο με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και στα δύο πλοία!
Το 2008 ναυλώνεται στην Peace Boat η οποία το μετονομάζει σε Clipper Pacific! Τα μηχανικά προβλήματα όμως είναι αρκετά κι έτσι η παγκόσμια κρουαζιέρα ολοκληρώνεται πρόωρα στον Πειραιά. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, το πλοίο κατάσχεται στη Νέα Υόρκη από την αμερικανική ακτοφυλακή για μη τήρηση κανόνων ασφαλείας. Το Clipper Pacific οδηγείται εκτάκτως στη δεξαμενή στο Tampa FL για επισκευές αλλά τον Αύγουστο κατάσχεται και πάλι για τον ίδιο λόγο, αυτήν τη φορά στην Αλάσκα!!
Το 2009 η ISP αγοράζει το πλοίο, το μετονομάζει Festival και το ναυλώνει στην Caspi Cruises!
Το 2010 αλλάζει ναυλωτή και περνάει πλέον στην Quail Travel. Ocean Pearl το νέο όνομα του πλοίου!
Η ναύλωση συνεχίζεται και το 2011, με το πλοίο να “φορά” τα σινιάλα της Happy Cruises, όμως το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εταιρεία η εταιρεία χρεοκοπεί και το πλοίο καταλήγει στη Malaga!
Τον Απρίλιο του 2013 αγοράστηκε από την Asia Star Cruises η οποία το μετέτρεψε σε πλωτό ξενοδοχείο με το όνομα Formosa Queen.
Το Ocean Pearl είναι αδελφάκι του πάλαι ποτέ Aquamarine του Λούη, το οποίο μάλλον θα έχει σειρά λόγω των προβλημάτων που έχει..!

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις