Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, 07:57

Εισαγγελική παρέμβαση για το «Πηνελόπη Α»Στο εγκαταλελειμμένο πλοίο διαμένουν 56 απλήρωτοι ναυτικοί

Στο εγκαταλελειμμένο πλοίο «Πηνελόπη Α» όπου και μένουν 56 απλήρωτοι ναυτικοί, ασκήθηκε εισαγγελική παρέμβαση. Το πλοίο παραμένει στη Ραφήνα, αν και το Λιμεναρχείο έχει ζητήσει την απομάκρυνση του για λόγους ασφαλείας.Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε δημοσίευμα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με την παραμονή στο λιμάνι της Ραφήνας του πλοίου «Πηνελόπη Α», του οποίου την απομάκρυνση έχει ζητήσει το Λιμεναρχείο Ραφήνας για λόγους ασφάλειας του πληρώματος αλλά και μόλυνσης του περιβάλλοντος.Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Π. Φάκου, ανέθεσε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων, ώστε αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Η εφημερίδα δημοσιεύει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), στην οποία αναφέρεται ότι, από τις 11 Νοεμβρίου, ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας έχει ζητήσει με εξώδικο προς την πλοιοκτήτρια εταιρία, το οποίο κοινοποίησε και στο υπουργείο Ναυτιλίας, τη μεταφορά του πλοίου σε αγκυροβόλιο, ώστε να αποφευχθεί άμεσος κίνδυνος που προκύπτει από την παραμονή του «Πηνελόπη Α» στο λιμάνι, τόσο για την ασφάλεια του πληρώματος όσο και για ενδεχόμενο πρόκλησης ναυαγίου ή ναυτικού ατυχήματος αλλά και περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Στην ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ επισημαίνεται ότι, την περασμένη Κυριακή αλλά και την Δευτέρα, λόγω των ανέμων, έσπασαν κάβοι του εγκαταλελειμμένου πλοίου, ενώ καταλογίζονται ευθύνες τόσο στην πλοιοκτήτρια εταιρία όσο και στο αρμόδιο υπουργείο.

Τονίζεται επίσης ότι η εταιρεία δεν έχει καταβάλει στο Λιμεναρχείο τα οφειλόμενα χρήματα, από λιμενικά τέλη, τέλη περισυλλογής απορριμμάτων κ.α, που φθάνουν περίπου τις 122.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι 56 ναυτικοί του «Πηνελόπη Α» παραμένουν απλήρωτοι από έξι έως δέκα μήνες και μένουν σε αυτό χωρίς νερό και ρεύμα.

 

 newsbeast.gr

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις