Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, 02:31

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ν.Ο.Προς τους Αντιπροσώπους του Ετήσιου τακτικού Συμβουλίου της  ΠΝΟ

Η  ΠΝΟ πέρυσι τον Δεκέμβριο στο Συνέδριο δεσμεύτηκε και εξουσιοδοτήθηκε από το μεγαλύτερο μέρος του σώματος ότι στην επόμενη πενταετία θα κινηθεί και θα δρασει  με αξονα βασικά αιτήματα του Ναυτεργατικού κόσμου.

  1. Πολιτική  απασχόλησης ,περιλαμβανόμενης της άμεσης  αντιμετώπισης  της Ανεργίας.
  2. Κοινωνικοασφαλιστικη  προστασία.
  3. Εφαρμογή των ΣΣΕ και της κείμενης νομοθεσίας.

Ένα χρόνο μετά ,όχι μόνο η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τραγικά για όλους τους συναδέλφους ,αλλά είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχίσουν τη πρωτοφανή επίθεση εναντίων των εργαζομένων αλλά και ιδιαίτερα των ναυτεργατών αξιοποιώντας την  οικονομική κρίση.

ΔΡΑ ΣΗ    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Γνωρίζει κάποιος κάποια ενέργεια της ομοσπονδίας για να αναδείξει το πρόβλημα της Ανεργίας στο χώρο μας?

Μήπως άνοιξε πλατειά συζήτηση με τα σωματεία μέλη της για τους όρους ,τις προϋποθέσεις η τις δυνατότητες ,που μπορούν να εξασφαλίσουν το δικαίωμα όλων στην εργασία? Οι 5000 χιλιάδες Άνεργοι , εάν δεν τους καλέσεις  σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο παραμένουν αριθμός. Ξεκομμένοι και μόνοι .Εάν  όμως  μπουν σε κίνηση η απογοήτευση γίνεται διαμαρτυρία και κινηση. Ολες οι  Εφοπλιστικές Ενώσεις εδρεύουν στον Πειραιά,μήπως  θυμάται κάνεις  κάποια  φορά που τους ενόχλησε  η ΠΝΟ ?Ποτέ !

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ   ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΣΣΕ

Σε καμιά  παρέμβαση  από τις πολλές που έγιναν στο χρόνο που πέρασε ,των Σωματείων ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ στο ΓΕΝΕ –ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ ΝΑΤ  δεν υπήρχε συμμετοχή άλλων Σωματείων (εκτός των Ηλεκτρολόγων )και αυτό είναι κατανοητό έως ένα σημείο ,αλλά δεν υπήρξε από την πλευρά της ΠΝΟ ανάλογες κινήσεις ,συσκέψεις ,η ακόμη  συλλογικός προβληματισμός  .

Συνάδελφοι ,με την εφαρμογή από την 1η Νοέμβριου του νόμου 4150, αλλά και τις Υπουργικές αποφάσεις για τα 6 πλοία της Γραμμής ΠΑΤΡΑ –ΙΤΑΛΙΑ ο κλάδος μας έχασε το 40% των θέσεων εργασίας .Το ίδιο και άλλες ειδικότητες των Γενικών υπηρεσιών Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ  από την πλευρά της ΠΝΟ ανύπαρκτη. Γεγονός που εξέπληξε ακόμη και τις ναυτιλιακές Εταιρείες  που περίμεναν κάποια αντίδραση ,για να παζαρέψουν τις θέσεις.  Ενθαρρυμένοι απ  αυτη την αδιαφορία οι «Βροντακηδες και οι Φουρτουνακηδες¨»¨ της  Ακτοπλοΐας σκοπεύουν να στερήσουν τις οικογένειες των πληρωμάτων από τα βασικά αγαθά ,τις μέρες των Γιορτών κατά την προσφιλή τους τακτική

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Εταιρείες της ακτοπλοΐας την ώρα που περιφρονούν τα πληρώματα και τους εκβιάζουν εφαρμόζοντας το όποιος ζητήσει  τα λεφτά του απολυεται,προβαλουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και είναι χορηγοί  σε αθλητικά σωματεία-ΑΜΕΑ-κλπ !!

Ως μέλη των Διοικητικών συμβουλίων των γνωστών Εταιρειών ,περήφανοι για το έργο που προσφέρουν στα αφεντικά τους ,έχουν το θράσος να παρευρίσκονται ως αντιπρόσωποι και στα συμβούλια της ΠΝΟ(με την Ανοχή μας φυσικά)

Ήταν υποχρέωση της ΠΝΟ να γνωριζει, ποσοι απολύθηκαν με την εφαρμογή των παραπάνω νομών

  • Να ζηταει  στατιστικές για τους απολυμένους με ασθένεια η λόγο ατυχήματος
  • Να απαντάει στις προσβλητικές δηλώσεις του Βαρβιτσιώτη για τα κατώτερα πληρώματα
  • Να ενημερώνει τα Ιταλικά πληρώματα για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
  • Να παρεμβαίνει για τα επιδόματα των ανέργων
  • Και να καλεί τους εκπροσώπους των εταιρειών, όχι σε επίπεδο διευθυντών πληρωμάτων αλλά παραπάνω.
  • Να ζηταει ελέγχους από μεικτά κλιμάκια ΠΝΟ-λιμενικών, όχι ελέγχους κοροϊδία.

Δεν είναι δουλειά μόνο των πρωτοβάθμιων σωματείων τα παραπανω, χρειαζεται στόχο και επιμονη, που δεν είδαμε.

Το έχουμε ξαναπεί.!δεν νοηται  30 καθαρίστριες να κάνουν μεγαλύτερο αγώνα για τα δικαιώματα τους ,και να χάνονται εκατοντάδες θέσεις ναυτεργατών χωρίς να «ανοιγει  μύτη»

ΔΕΝ θα συνηθίσουμε την αδικία και το  συνεχές έγκλημα που συντελείται στα πληρώματα των Γενικών Υπηρεσιών τη στιγμή που παραβιάζεται κάθε έννοια εργασιακού Δικαίου.

 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 17/12/2013

 

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις