Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, 09:20

Η ΠΕΜΕΝ καταγγέλλει τις συνθήκες που επικρατούν στις ΑΕΝ/Κρήτης στα ΧανιάΠειραιάς 28 Γενάρη 2014

 Περιοδεία στην ΑΕΝ/Κρήτης στα Χανιά, πραγματοποίησαν στις 27 Γενάρη μέλη του προεδρείου της ΠΕΜΕΝ.

Διαπιστώθηκαν και σε αυτή την σχολή τα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν στην ναυτική εκπαίδευση από την υποβάθμιση και απαξίωση  κτηριακών και υλικοτεχνικών υποδομών, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και ναυτοδιδασκάλων, την κατάργηση της σίτισης , του φοιτητικού πάσου, τις δυσκολίες ταξιδιών που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές στην πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών ταξιδιών.

Η Ακαδημία  της Κρήτης έχει περίπου 450 σπουδαστές (Πλοίαρχους – Μηχανικούς), με ελλείψεις στον υποτυπώδη εργαστηριακό εξοπλισμό, χωρίς θέρμανση οι αίθουσες και η εστία σπουδαστών λόγω έλλειψης πετρελαίου, χωρίς σίτιση και φοιτητικό πάσο, επιβαρύνοντας με πρόσθετα οικονομικά βάρη το ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα των οικογενειών τους.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από 6 μόνιμους, 23 ωρομίσθιους, και 5 ναυτοδιδάσκαλους, ενώ λόγω των ελλείψεων πραγματοποιούνται μαθήματα και τις απογευματινές ώρες.

Η ΠΕΜΕΝ αναλαμβάνει όπως και στις ΑΕΝ/Χίου, ΑΕΝ/Μακεδονίας, αντίστοιχη πρωτοβουλία μαζί με την Λαϊκή Επιτροπή Χανίων για δωρεάν φροντιστηριακή υποστήριξη των σπουδαστών στην ΑΕΝ/Κρήτης.

 Καλούμε τους σπουδαστές, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, να μην περάσουν οι επιδιώξεις εφοπλιστών – κυβέρνηση για την κατάργηση των ΣΣΕ, να αναπτύξουμε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για δουλεία με ΣΣΕ, κοινωνικοασφαλιστική προστασία, συνδικαλιστική εκπροσώπηση, ενάντια στην «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, την υποβάθμιση και απαξίωση της δημόσιας υγείας, παιδείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΕΝ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις