Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 12:01

[Cruise news] Στην Ελλάδα το γαλλικό Belem!!!Ένα υπέροχο ιστιοφόρο αναμένεται να μας επισκεφτεί την Άνοιξη! Το ιστορικό Belem, ένα ιστιοφόρο του 1896, θα πραγματοποιήσει 4 κρουαζιέρες στα νερά μας!!
Το Belem κατασκευάστηκε το 1896 στο Nantes της Γαλλίας κι ήταν εμπορικό που μετέφερε ζάχαρη από τις Δυτ. Ινδίες και κακάο από τη Βραζιλία στη Γαλλία! Το 1914 αγοράστηκε από τον Δούκα του Westminster, Hugh Grosvenor ο οποίος το μετέτρεψε σε προσωπικό σκάφος αναψυχής! Το 1922 πωλήθηκε στο Sir Arthur Ernest Guinness, “βαρόνο” της μπύρας, ο οποίος το μετονόμασε “Fantôme IΙ”. Το 1951 αγοράστηκε από το βενετό Vittorio Cini ο οποίος το μετονόμασε “Giorgio Cino”, το όνομα του γιου του που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα. Το ιστιοφόρο χρησιμοποιήθηκε σαν εκπαιδευτικό
μέχρι το 1965, οπότε και θεωρήθηκε πεπαλαιωμένο και παροπλίστηκε στο νησί
San Giorgio Maggiore της Βενετίας! Το 1972 έγινε απόπειρα από την ιταλική αστυνομία να το “αναστήσει” αλλά λόγω κόστους απέτυχε το εγχείρημα! Τελικά, το 1979 το αποκτά το ίδρυμα Belem κι έκτοτε με γαλλική σημαία και πάλι χρησιμοποιείται σαν εκπαιδευτικό ενώ δέχεται κι επιβάτες στα ταξίδια του!!!
Το Belem θα ξεκινήσει την πρώτη του κρουαζιέρα από το Dubrovnik με τελικό προορισμό τον Πειραιά στις 21/5 και θα επισκεφτεί την Κέρκυρα, την Ιτέα και τον Ισθμό της Κορίνθου! Στον Πειραιά θα καταπλεύσει στις 27/5!!
Στις 29/5 θα ξεκινήσει μια κυκλική 5ήμερη κρουαζιέρα κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτεί τη Σύρο και την Αμοργό ενώ θα επιστρέψει στον Πειραιά την 1η Ιουνίου!
Στις 2/6 θα ξεκινήσει από τον Πειραιά και θα επισκεφτεί την Πάρο, την Πάτμο, τη Σαντορίνη και το Ηράκλειο απ’ όπου στις 7/6 θα αποπλεύσει για τη Μάλτα!
Με το καλό να το υποδεχτούμε!!!

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις