Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, 05:16

Ένα βήμα πριν την απομόνωσηΧωρίς ενδοκυκλαδικές συγκοινωνίες κινδυνεύουν να μείνουν τα νησιά των Κυκλάδων από αύριο κιόλας. Είναι γνωστό ότι το μοναδικό πλοίο που εκτελεί «εσωτερικά» κυκλαδικά δρομολόγια αυτή την περίοδο είναι το Aqua Jewelτης Nel Lines, καθώς το Aqua Spirit έχει αποσυρθεί για να κάνει την ετήσια συντήρησή του.

Ωστόσο, οι ναυτικοί είναι απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες, η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και ετοιμάζονται για επίσχεση εργασίας. Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Λαύριο και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μην εκτελέσει το δρομολόγιο της Δευτέρας, καθώς η επίσχεση εργασίας μπορεί να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ώρες.

Όμως, ακόμη και να εκτελεστούν κανονικά τα δρομολόγια των επόμενων ημερών, το πρόβλημα με τα δεδουλευμένα των ναυτικών είναι υπαρκτό και εφόσον δε δοθεί λύση από την εταιρία, τότε είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν κινητοποιήσεις και επίσχεση εργασίας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Nel έχει μπει σε καθεστώς οικονομικής αναθάρρησης, αφού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Σε περίπτωση που οι ναυτικοί του πλοίου ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας, αυτόματα θα διακοπούν τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και θα αποκοπούν πολλά νησιά του νομού – ειδικά τα μικρότερα – γνωρίζοντας καταστάσεις απόλυτης απομόνωσης. 

cyclades24.gr

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις