Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, 05:01

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΝΟ – ΣΕΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ ΓΙΑ ΤΟ 2014ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΝΟ – ΣΕΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ ΓΙΑ ΤΟ 2014

ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ Ε/Γ-Ο/Γ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΛΟΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την πλευρά των εκπροσώπων των εφοπλιστών του ΣΕΕΝ τέθηκε θέμα εφαρμογής των ατομικών συμβάσεων για τις κατηγορίες των πλοίων που αντιπροσωπεύουν.

Ταυτόχρονα απαίτησαν την μείωση των μισθών του ξενοδοχειακού προσωπικού κατά 15% και την κατάργηση της μισθοδοσίας των απολυθέντων κατά την ημέρα που απολύονται. Το ίδιο ζήτησαν να ισχύει και για όσους προσλαμβάνονται.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κατήγγειλε τις προκλητικές αξιώσεις των εφοπλιστών, απέρριψε κατηγορηματικά τις θέσεις τους και τόνισε ότι η κατάρρευση της Ακτοπλοΐας τα τελευταία χρόνια οφείλεται στο καθεστώς της απελευθέρωσης και οι συνέπειες είναι τραγικές για τα νησιά και τους κατοίκους τους, έχει συρρικνωθεί ο Ακτοπλοϊκός στόλος, έχουν μειωθεί τα δρομολόγια, έχει καταργηθεί η 10μηνη λειτουργία και η επάνδρωση των Ακτοπλοϊκών πλοίων.

Το γεγονός αυτό συνιστά την απόλυτη αποτυχία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Ταυτόχρονα επισήμανε τον κίνδυνο δημιουργίας μονοπωλιακών καταστάσεων στον χώρο της Ακτοπλοΐας που θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα αλλά και στην ναυτική εργασία (απασχόληση, θέσεις εργασίας, εργασιακές σχέσεις, παραβίαση νομοθεσίας κ.λπ)

Υπογράμμισε ότι αν η καταρρέουσα Ακτοπλοΐα είναι όρθια, εκτελούνται τα δρομολόγια, εξυπηρετούνται με μεγάλες ανεπάρκειες οι ανάγκες, οφείλεται μόνο στον Έλληνα Ναυτικό ο οποίος στην συντριπτική πλειοψηφία είναι απλήρωτος και αντιμέτωπος με σοβαρά κοινωνικά, οικονομικά, εργασιακά προβλήματα που οι εφοπλιστές και η κυβέρνηση είναι οι μόνοι υπεύθυνοι.

Κλείνοντας σημείωσε και απαίτησε από τους εκπροσώπους του ΣΕΕΝ να αποσύρουν την πρότασή τους για οποιαδήποτε μείωση μισθών ως προϋπόθεση για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή και ανανέωση των ΣΣΕ.

Τέλος η Διοίκηση της ΠΝΟ απέρριψε ομόφωνα τις παραπάνω προτάσεις του ΣΕΕΝ.

 

Για την Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                  Κροκίδης Νικόλαος

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις

error: Content is protected !!