Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 12:02

“Πράσινο φως” από τους βατραχανθρώπους για το λιμάνι ΑργοστολίουΠράσινο φως για το λιμάνι του Αργοστολίου έδωσαν οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών ευρύτερα γνωστή ως ΜΥΚ .

Η ομάδα της ΜΥΚ βρέθηκε στο νησί για να “χαρτογραφήσει” τον βυθό καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος λόγω των ισχυρών και επιφανειακών σεισμικών δονήσεων να έχουν προκληθεί σημαντικές “αλλαγές” στον βυθό της Κεφαλονιάς.
Ωστόσο η ομάδα ολοκλήρωσε τους ελέγχους στο λιμάνι του Αργοστολίου, και έδωσε έγκριση καταλληλότητας.  Η ομάδα μεταβένει στο Ληξούρι για αντίστοιχους ελέγχους στο εκεί λιμάνι.

Οι 160 σκηνές  που έφτασαν με C-130 το πρωί  μεταφέρθηκαν στο Ληξούρι και ξεκινά το στήσιμο τους. Επιπλέον 120 σκηνές μεταφέρονται με άλλο C-130 που Α/Γ στις 09:10.
Για ενίσχυση του προσωπικού για το στήσιμο σκηνών 32 άτομα του Στρατού Ξηράς θα μεταφερθούν με δύο δρομολόγια Ε/Π NH-90
Αυτή τη στιγμή φορτώνεται τρίτο C-130 με επιπλέον υλικά.

Χθες, Δευτέρα με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Κεφαλονιά μετά τον τελευταίο σεισμό, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί το σχέδιο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ που έχει εκπονηθεί για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Από το 2010, η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας για αντιμετώπιση των πυρκαγιών ειδικότερα και των φυσικών καταστροφών γενικότερα, οργανώνεται μέσω του Σχεδίου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ.

onalert.gr

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις