Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, 09:23

ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΚ LINES ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΚΣΤα κορυφαία Κρητικά Σωματεία του τόπου, η “Παγκρήτιος” & η “ΠΟΚΣ” για μία ακόμα χρονιά επιβεβαίωσαν την προτίμησή τους στην ΑΝΕΚ LINES και υποδέχτηκαν στα πλοία της εταιρείας, στην καρδιά του χειμώνα, εκατοντάδες Κρήτες και φίλους της Κρήτης.


Ο Πρόεδρος της ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ κος Γιώργος Μαριδάκης ενώ απευθύνει τις ευχές του.

Αφορμή για το καθιερωμένο αντάμωμα των εκτός Κρήτης Κρητών, οι γεναριάτικες εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των παραπάνω συλλόγων.

Η ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΕΝΩΣΗ, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, την Κυριακή 19/1 στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ» που βρισκόταν στον Πειραιά.  Στην εκδήλωση της ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ, που εκπροσωπεί τις πεντακόσιες χιλιάδες Κρητικούς της Αττικής, το παρών έδωσαν δεκάδες Κρητικά Σωματεία,   Εκκλησιαστικές, Πολιτικές και Λιμενικές Αρχές.


Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES κος Γιώργος Κατσανεβάκης (δεξιά) την στιγμή που χαρίζει στον Πρόεδρο της “Παγκρητίου” κο Γιώργο Μαριδάκη (αριστερά) το Συλλεκτικό Λεύκωμα της ΑΝΕΚ “Άξιος Εστί” αφιερωμένο στον Γέροντα Ειρηναίο.

Καλωσορίζοντας τους παριστάμενους ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γιώργος Κατσανεβάκης,  ευχήθηκε καλή χρονιά με ομόνοια και αισιοδοξία, τόνισε ότι η ΑΝΕΚ LINES ήταν και παραμένει σταθερά δίπλα στην Κρήτη και τους Κρήτες και έκλεισε αισιόδοξα με μία μαντινάδα: « Εγώ θα κάνω όνειρα, και αλήθεια αν δεν γίνουν, μου φτάνει που προσπάθησα όνειρα να μην μείνουν”.

 


Όμορφα Κρητικόπουλα ξεσηκώνουν τον κόσμο με το χορό τους.

Ωστόσο, την ΑΝΕΚ LINES επέλεξε για 11η φορά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων για το ετήσιο ραντεβού των μελών της. Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΟΚΣ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26/1 στο «ΚΡΗΤΗ ΙΙ». Στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του πολιτικού χώρου & της τοπικής αυτοδιοίκησης, κρητικά σωματεία, εκπρόσωποι από τους μεγαλύτερους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ελλάδας και πολλοί – πολλοί φίλοι.


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της ΠΟΚΣ διακρίνονται από δεξιά ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES κος Γιώργος Κατσανεβάκης, ο πλοίαρχος του “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” καπετάν Μανώλης Μουτσάτος και ο Πρόεδρος της “Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων” κος Μανώλης Πατεράκης

Οι εκατοντάδες προσκεκλημένοι των Κρητικών συλλόγων συναντήθηκαν   για δύο συνεχόμενες Κυριακές στα πλοία της ΑΝΕΚ, αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά, διασκέδασαν με γνωστά κρητικά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και απήλαυσαν πλούσια κεράσματα πάντα με τη γνωστή κρητική φιλοξενία και την ευγένεια των πληρωμάτων της ΑΝΕΚ LINES.


Μια αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση της ΠΟΚΣ με όμορφα Κρητικόπουλα να περιστοιχίζουν μεταξύ άλλων τον πλοίαρχο του “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” καπετάν Μανώλη Μουτσάτο (στο κέντρο) και δεξιά του τους Προέδρους της ΠΟΚΣ κο Μανώλη Πατεράκη και της ΑΝΕΚ κο Γιώργο Κατσανεβάκη.

Η ΑΝΕΚ, ακόμα και σε δύσκολες εποχές, πιστή στο Γεναριάτικο Ραντεβού των Μεγάλων Κρητικών Σωματείων, φιλόξενη, καταφέρνει να συνδέει και να ενώνει όμορφους ταξιδιωτικούς προορισμούς, Κρήτες και φίλους τους Κρήτης.

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις