Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 01:39

Τελευταίο ταξίδι για το Ocean Countess!!Όπως ήταν αναμενόμενο, το Ocean Countess μετά την πυρκαγιά που του προξένησε τεράστιες ζημιές, πουλήθηκε σε Τούρκους διαλυτές. Δυστυχώς, το πλοίο είχε ακόμη μερικά χρόνια “ζωής” αλλά σε λίγες μέρες θα ταξιδέψει ξανά, για τελευταία φορά!
Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1974 στα ναυπηγεία Burmeister & Wain της Κοπεγχάγης ενώ ολοκληρώθηκε στα Ιταλικά ναυπηγεία Industrie Navali Meccaniche Affini της La Spezia, για λογαριασμό της Cunard. Το Cunard Countess εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 1976 στο san Juan του Puerto Rico με “νονά τη σύζυγο του αστροναύτη Neil Armstrong, Janet.
Τον Οκτώβριο του 1980, μετά τη λήξη του πολέμου στα νησιά Falkland, το πλοίο ναυλώνεται για 6 μήνες από το Βρετανικό υπουργείο άμυνας για τη μεταφορά στρατιωτών αλλά και συγγενών των νεκρών, μέχρι την επαναλειτουργία του αεροδρομίου στο Port Stanley.
Αμέσως μετά, το Countess κατευθύνθηκε στα Valletta όπου υπέστη μια μεγάλη ανακαίνιση κόστους 2 εκ. £ κι επιστρέφει στην ενεργό δράση τον Ιούλιο του 1983!!
Το 1990 υποστέλλει τη Βρετανική σημαία κι υψώνει σημαία Bahamas!
Το 1996 το πλοίο αγοράζει η Ινδονησιακή Awani Cruises (η οποία είχε ήδη το γνωστό μας World Renaissance σαν “Awani Dream”) και το μετονομάζει “Awani Dream II”.
Δύο χρόνια μετά, η εταιρεία χρεοκοπεί και το πλοίο αγοράζεται από την Ελληνική Royal Olympic Cruises!! Το Olympic Countess, με Ελληνική σημαία, ξεκινά το καλοκαίρι τις γνωστές ολιγοήμερες κρουαζιέρες στο Αιγαίο. Το 2002, μετά από παρέμβαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, το πλοίο μετονομάστηκε σε Olympia Countess!!
Μετά τη χρεοκοπία της R.O.C. περνά στο έλεγχο της Maximus Navigation Ltd η οποία το μετονομάζει Ocean Countess και την επόμενη χρονιά το ναυλώνει στην Ισπανική Globalia. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους ναυλώθηκε στη Γερμανική Holiday Kreuzfahrten που το μετονόμασε “Lili Marleen”. Η ναύλωση έληξε άδοξα με τη χρεοκοπία της Γερμανικής εταιρείας κι έτσι το πλοίο παροπλίζεται το χειμώνα του 2006 στην Ελευσίνα.
Το Μάιο του 2007, η Louis Cruises ναυλώνει το πλοίο σε αντικατάσταση του βυθισμένου Sea Diamond και αποκτά νέο όνομα, Ruby!! Το φθινόπωρο λήγει η ναύλωση και παραμένει στις κρουαζιέρες στο Αιγαίο αλλά για λογαριασμό της Monarch Classic Cruises κι επαναφέρεται το όνομα του, Ocean Countess.
Το 2009 ναυλώνεται στην Ισπανική Quail η οποία το μετονομάζει New Pacific και πραγματοποιεί κρουαζιέρες στη Λατινική Αμερική.
Τον Απρίλιο του 2010, το ανακαινισμένο Ocean Countess ναυλώνεται στη Βρετανική Cruise & Maritime Voyages στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Οκτώβριο του 2012!!
Στις 30 Νοεμβρίου του 2013 κι ενώ το πλοίο βρίσκεται παροπλισμένο στην Αυλίδα, κατά τις εργασίες προετοιμασίας για ναύλωση σε ρωσικά συμφέροντα, ξεσπά πυρκαγιά η οποία καταστρέφει σχεδόν όλο το εσωτερικό του και το πλοίο χαρακτηρίζεται “ολική απώλεια”!!
Εκτός απροόπτου, σε περίπου 20 μέρες το πλοίο θα ταξιδέψει για τελευταία φορά με προορισμό την Aliaga.
Το Golden Iris θα μείνει πλέον ανάδελφο!!

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις