Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, 07:41

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΕΝ: Σχετικά με το Σχέδιο Νόμου «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»,Σχετικά με το Σχέδιο Νόμου «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», ο Σύνδεσμός μας εκφράζει την αντίθεσή του στις διατάξεις που αφορούν την Ακτοπλοΐα και ειδικότερα, ζητούμε την απόσυρση του άρθρου 25 ως ευθέως αντισυνταγματικού και την τροποποίηση του άρθρου 12 δια του οποίου δίδεται η δυνατότητα εκτελέσεως ακτοπλοϊκών δρομολογίων από ημερόπλοια.

 

Ειδικότερα, επί του άρθρου 25 «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», τονίζουμε ότι η επίμαχη διάταξη καταστρατηγεί κάθε έννοια συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών των εταιρειών και παραβιάζει τις αρχές της οικονομικής και επιχειρηματικής ελευθερίας.

 

Επί του άρθρου 12 που αφορά «ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΟΠΛΟΙΩΝ» σημειώνουμε ότι οι διατάξεις του εν λόγω άρθρου και ειδικότερα οι παρ. 3 γ και δ, αλλά και η παρ. 4, επιτρέπουν την εκτέλεση δρομολογίων ακτοπλοΐας από τα ημερόπλοια υπό συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε σχέση με τα δρομολογημένα ακτοπλοϊκά πλοία τα οποία είναι επιβαρυμένα με πλήθος υποχρεώσεων.

 

Ο ΣΕΕΝ κατέθεσε ήδη γραπτό Υπόμνημα προς την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Ελληνικής Βουλής, στο οποίο εκθέτει αναλυτικά τις απόψεις του επί των παραπάνω άρθρων.

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις