Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, 05:53

Σβηστός ο σημαντικότερος φάρος στο Αιγαίο!Σβηστός είναι ο σημαντικότερος φάρος στο Αιγαίο, συγκεκριμένα ο φάρος Παράπολα στη νήσο βελοπούλα, ανατολικά της Λακωνίας, δεν λειτουργεί.

Εκτός από τα κλειστά ais των πλοίων   στη Λακωνία που φοριούνται πάρα πολύ πλέον, υπάρχει κι άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα στη ναυσιπλοία από τον εκτός λειτουργία του σημαντικότερου φάρου στο Μυρτώο Πέλαγος.

Το όνομα του ο φάρος “Παράπολα” το πήρε καθώς βρίσκεται στο πουθενά (η κοντινότερη στεριά στα 18νμ κοντά στο Γέρακα Λακωνίας) και στο ερώτημα κάθε επόμενου φαροφύλακα: τι να πάρω μαζί (μη γνωρίζοντας τι θα βρει και του θα λήψει εκεί) η απάντηση ήταν απλά “Πάρε απ’ όλα”.

Ο Φάρος Παράπολα στα Ανατολικά της Λακωνίας μαζί με τους φάρους Νότια στο Καβομαλιά και κάβο Ματαπά αλλά και το φάρο στην άκρα Σπαθί στα Κύθηρα ορίζουν την μεγαλύτερη ρότα πλοίων στο Αιγαίο. Ο δε φάρος στη Βελοπούλα μη έχοντας τίποτε γύρω του και σε πολύ μεγάλη απόσταση αό αυτόν λαμβάνει την πιο βαρύνουσα σημασία για την πλεύση των πλοίων γύρω από τη Λακωνία…

lakonia.gr

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις