Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, 03:19

Απάντηση Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα της ΑκτοπλοΪκής Σύνδεσης των Κυθήρων-ΑντικυθήρωνΠριν μερικούς μήνες τα Κύθηρα και Αντικύθηρα βίωσαν έναν πολύμηνο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό από τον Πειραιά, το Γύθειο και την Κρήτη. 
Όλοι θυμούνται ότι στο ζήτημα αυτό ο Δήμος Κυθήρων ενήργησε με τεράστια ανεπάρκεια και χλιαρότητα, αναγκάζοντας άλλους φορείς αλλά και την ίδια την κοινωνία των πολιτών να προβούν στις ενέργειες που εκείνος ήταν υποχρεωμένος να πράξει.
Από την αρχή είχα τονίσει ότι το ζήτημα έπρεπε να κοινοποιηθεί σε κάθε κατεύθυνση και κυρίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η απάντηση που κοινοποιώ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ περίτρανα ότι το θέμα της συγκοινωνίας των Κυθήρων και Αντικυθήρων έφτασε στις Βρυξέλλες και μάλιστα απασχόλησε τη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Παρά το γεγονός ότι η ΕΕ δήλωσε ότι το θέμα εμπίπτει στα όρια της εθνικής δικαιοδοσίας του Κράτους Μέλους, ωστόσο η πίεση ασκήθηκε και η ύπαρξη αλληλογραφίας με την Επιτροπή για το ζήτημα αυτό συνιστά ήδη προηγούμενο που μπορούμε να επικαλεστούμε και να χρησιμοποιήσουμε και στο μέλλον.
Απέναντι στις άνευρες και ανούσιες αντιδράσεις του κ. Δημάρχου, εμείς απαντήσαμε με ενέργειες δυναμικές, μαχητικές και απαλλαγμένες από κάθε κομματικό ή άλλο συμφέρον.
Με αυτόν τον τρόπο επιλύονται τα προβλήματα και όχι ικετεύοντας κομματικούς ημέτερους με αμφίβολο αποτέλεσμα.
———————————
Στράτος Χαρχαλάκης

kithiraikanea.blogspot.gr

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις