Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, 03:18

(Π.Ε.Μ.Ε.Ν.) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΝΑΤΠροκλητική και προσβλητική αναφορά σε βάρος των ναυτεργατών εξαπέλυσε στην χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ ο πρόεδρος Γ.Θεοτοκάς.

Στο στόχαστρό του είναι η ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ, είναι χαρακτηριστικό ότι και στα σημερινά θέματα του ΝΑΤ υπήρχε σχέδιο «μνημονίου συνεργασίας» με τον Δήμο της Αθήνας για εκχώρηση 4 ακινήτων, σε συνέχεια με την απαράδεκτη τακτική του να υφαρπάξει την ψήφο ναυτεργατών για το ξεπούλημα του ΝΙΕΝ.

Ο πρόεδρος του ΝΑΤ στην προσπάθεια του να εκπληρώσει την θλιβερή αποστολή του  ανέφερε ότι «δεν μπορεί η μειοψηφία, αποκαλώντας τους εκπροσώπους της ΠΝΟ,  να διοικεί το ΝΑΤ», «δεν θα δεχτώ άλλη φορά η ΠΝΟ να διοικεί», «δεν έχετε καταλάβει ότι είστε ένα ασφαλιστικό ταμείο που επιβιώνει από κρατική επιχορήγηση», «ασκήθηκε πίεση από την ΠΝΟ και ανακάλεσε ο αναπληρωματικός σύμβουλος των συνταξιούχων στο θέμα για το ΝΙΕΝ».

Η αντιναυτεργατική στάση του προέδρου του ΝΑΤ, καταγγέλθηκε από τον εκπρόσωπο της ΠΕΜΕΝ     , ο κυβερνητικός εγκάθετος, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, που διορίστηκε με την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, είχε το θράσος να αποκαλεί τους εκπροσώπους των ναυτεργατών «μειοψηφία», περιφρονώντας ότι το ΝΑΤ και τα περιουσιακά του στοιχεία είναι από το αίμα και τον ιδρώτα των ναυτεργατών.

Αντί ο εγκάθετος να αναρωτηθεί γιατί δεν έχει γίνει ισολογισμός του ΝΑΤ από το 2003, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η λεηλασία των αποθεματικών του ΝΑΤ είναι αποτέλεσμα της φιλοεφοπλιστικής πολιτικής των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Με νόμους και υπουργικές αποφάσεις,  οργιάζει η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία σε ποντοπόρα και κρουαζιερόπλοια, έχουν μειωθεί οι οργανικές συνθέσεις σε όλες τις κατηγορίες  πλοίων, δόθηκαν θαλασσοδάνεια  στους εφοπλιστές μέσω του ΝΑΤ και δεν επιστράφηκαν, έγινε  «κούρεμα» των αποθεματικών μέσω των μνημονίων.

Η αντιναυτεργατική στάση του πρόεδρου του ΝΑΤ, πρέπει να βρει την οργανωμένη απάντηση των ναυτεργατών, η ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ ανήκει στους ναυτεργάτες .

          Σε άμεσο κίνδυνο η διάλυση της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ, επιβάλλεται η άμεση συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις