Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, 03:20

Συνεχίζεται η αντιναυτεργατική στάση της δημόσιας εταιρείας στη Διώρυγα της Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) σε βάρος των ναυτεργατών.Προκλητικά παραβιάζεται και δεν εφαρμόζεται η ΣΣΕ των Ρ/Κ-Ν/Γ, εντάσσοντας τους ναυτεργάτες στο ν.4024/2011 «περί ενιαίου μισθολογίου του δημοσίου» με αποτέλεσμα την κατάφορη μείωση των μισθολογικών τους αποδοχών.

Σ’ αυτή την αντιναυτεργατική μεθόδευση, προχώρησε και το Λιμεναρχείο των Ισθμίων που έκανε εγγραφή στα ναυτικά φυλλάδια, αντικαθιστώντας τη ναυτολόγηση με βάση την ΣΣΕ, αναγράφοντας το ν.4024/2011.

Παραμένει επίσης το πρόβλημα με τους ναυτεργάτες που είναι ναυτολογημένοι στο πλοίο «ΑΙΓΑΙΟ» του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), οι μισθολογικές τους αποδοχές καταβάλλονται με βάση την ΣΣΕ της Ακτοπλοΐας από το 2008, χωρίς να έχει αναπροσαρμοστεί μέχρι σήμερα, ενώ τους γίνονται πρόσθετες κρατήσεις 20% με βάση το ν.3833/2010.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων, Ναυτιλίας,  Εργασίας και Οικονομικών, για την τήρηση και εφαρμογή των ΣΣΕ στους ναυτεργάτες της Διώρυγας της Κορίνθου και του πλοίου «ΑΙΓΑΙΟ» του ΕΛΚΕΘΕ.

 

 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

      «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΝΑΤ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις