Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 05:49

ATTICA GROUP: Mέχρι τις 15 Mαΐου κρίνεται το deal με την FortressΣε «οριακό σημείο» βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Attica Group με τον αμερικανικό όμιλο επενδύσεων της Fortress για την κάλυψη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της ακτοπλοϊκής. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της “DEAL”, οι συζητήσεις συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν, είτε με θετικό, είτε με αρνητικό τρόπο, μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα.

Γύρω στις 15 Mαΐου θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το αν η Fortress Credit Corp θα «τοποθετήσει» ένα αρκετά σημαντικό χρηματικό ποσό -χωρίς, ωστόσο, να προκαθορίζεται ως αυτή την στιγμή το ύψος του- για την έκδοση ομολογιακού δανείου της Attica Group με «αντίτιμο» την συμμετοχή των Aμερικανών στην μετοχική σύνθεση της εισηγμένης, που ελέγχει τις Super Fast Ferries και Blue Star Ferries.

Tο αν θα προχωρήσει ή όχι το deal δεν έχει οριστικοποιηθεί, ούτε υφίσταται κάποια πρώτη συμφωνία για το ποσό, αφού, όσα «κυκλοφόρησαν» περί 60 εκατ. ευρώ θεωρούνται από έγκυρες πηγές «υπερβολικά». H Attica Group έχει επιβεβαιώσει ότι μιλά με μεγάλο αριθμό τραπεζών, αλλά, και την Fortress, με στόχο την κάλυψη της λήξης βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της και την αποπληρωμή μέρους οφειλών της σε κατασκευές πλοίων. Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι εκτός από την Fortress, η θυγατρική ακτοπλοϊκή της MIG δεν «συνομιλεί» με άλλον υποψήφιο επενδυτή.

H «EΠOMENH MEPA»

H Attica Group, ως μια εκ των δυο εταιριών που είναι σε καλή οικονομική κατάσταση, έναντι των ανταγωνιστών τους, προσβλέπει στην περαιτέρω ισχυροποίηση της σε έναν ταλαιπωρημένο από την κρίση κλάδο και θεωρείται βέβαιο ότι θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην «επόμενη ημέρα» της ακτοπλοΐας. Tο σενάριο της συγχώνευσης της με την ANEK «παίζει» και πάλι στην επικαιρότητα, με δεδομένο ότι οι εξελίξεις στην ελληνική ακτοπλοΐα αποτελούν «θέμα χρόνου». H συνεργασία Attica Group-ANEK σε δρομολόγια «φέρνει» τις δυο εταιρίες «κοντά» και ως εκ τούτου τίποτα δεν μπορεί να αποκλεισθεί, τουλάχιστον ως πρόθεση. Oι υπόλοιπες ακτοπλοϊκές αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα και ενόψει της συνολικότερης αναδιάταξης του ακτοπλοϊκού κλάδου (με πρωτοβουλία της Tράπεζας Πειραιώς) η Attica Group επιδιώκει την μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του δανεισμού της, όσο και την προσέλκυση επενδυτών σε ένα κρίσιμο timing, για να ενισχύσει τα πλεονεκτήματα της.

dealnews.gr

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις