Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, 05:13

Τελευταίο ταξίδι για την Princess Daphne!Σε λίγο ξεκινάει το τελευταίο της ταξίδι για τα διαλυτήρια του Alang στην Ινδία, να ιστορικό βαπόρι, η Princess Daphne. Για τη Daphne δεν υπήρχε κανένα απολύτως ενδιαφέρον για αγορά ή ναύλωση ενώ η κατάστασή της δεν άφηνε και πολλά και περιθώρια.
Το Port Sydney, πως ήταν το αρχικό του όνομα, καθελκύστηκε τον Οκτώβριο του 1954 στα ναυπηγεία Swan Hunter & Wigham Richardson του Newcastle και ο “ρόλος” του ήταν η μεταφορά εμπορευμάτων από την Αγγλία στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία! Το 1972 το βαπόρι , μαζί με το αδελφό του” πωλούνται στον Έλληνα εφοπλιστή Ι. Καρρά ο οποίος σκοπεύει να τα μετατρέψει σε επιβατηγά για την Κρήτη και για το λόγο αυτό μετονομάζεται σε Ακρωτήρι Express. Τα σχέδια αλλάξαν γρήγορα κι αποφασίστηκε η μετασκευή τους σε κρουαζιερόπλοια. Μετά από εργασίες 2 χρονών στα ναυπηγεία της Χαλκίδας, η Δάφνη ήταν ένα πανέμορφο κρουαζιερόπλοιο, έτοιμο να “κατακτήσει” τους ωκεανούς! Το 1978 αρχίζουν οι ναυλώσεις, με πρώτη ετήσια ναύλωση στην Lauro Lines, σημερινή MSC. Ακολουθεί το 1979 η δεύτερη ναύλωση, στην ιταλική Costa Lines, η οποία διήρκεσε μέχρι το 1984 οπότε η εταιρεία αγόρασε και τα δύο βαπόρια. Το 1990 δημιουργείται η Prestige Cruises, θυγατρική της ιταλικής Costa και της ρωσικής Sovcomflot, στην οποία εντάσσεται με το ίδιο όνομα.
Το 1996 η Δάφνη πωλείται στην ελβετική Leisure Cruises η οποία το μετονομάζει σε Switzerland και πραγματοποιεί κρουαζιέρες κυρίως στη βόρεια Ευρώπη.Με την πτώχευση της SwissAir το 2001, το βαπόρι παροπλίζεται στη Μασσαλία.
Ευτυχώς, το Φεβρουάριο του 2002 “σώζεται” με την απόκτηση του από την ελληνική Majestic International Cruises η οποία το μετονομάζει προσωρινά Ocean Odyssey αλλά λίγο μετά αλλάζει και πάλι όνομα, Ocean Monarch. Ακολουθούν 3 ναυλώσεις, πρώτα στη βρετανική Page & Moy, μετά στη γερμανική Hansa Kreuzfahrten και τέλος πάλι στην Page & Moy.
Το 2004, με την καταστροφή που προκάλεσε το γιγαντιαίο τσουνάμι στη Σρι Λάνκα, το βαπόρι μετατρέπεται σε πλωτό νοσοκομείο μέχρι το φθινόπωρο του 2005!
Το 2006 ναυλώνεται στην Golden Sun Cruises για μικρές κρουαζιέρες στο Αιγαίο, ενώ το 2007 η εταιρεία ιδρύει την Monarch Classic Cruises που πήρε το όνομά της από το βαπόρι!
Το Νοέμβριο του ίδιου έτους ο “Μονάρχης” πωλείται στην Classic International Cruises η οποία το μετονομάζει Princess Daphne κι έτσι συνεχίζει τη λαμπρή του καριέρα!!
Το 2012 ναυλώνεται στη γερμανική Ambiente η οποία όμως λήγει άδοξα με κατάσχεση του βαποριού λόγω χρεών στη Σούδα.
Το 2013, μετά από δικαστική απόφαση, όλος ο στόλος της Classic International εκποιείται εκτός από τη Δάφνη που παραμένει στη διαχείριση της εταιρείας.
Τελικά, το Μάιο η συμφωνία κλείστηκε με τους ινδούς διαλυτές και με το τελευταίο της όνομα που είναι Daphne, θα ταξιδέψει μέχρι το Alang.
Θα τη θυμόμαστε πάντα..!!

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις