Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, 07:03

Αυξάνονται τα λιμενικά τέληΑυξήσεις των λιμενικών τελών σε όλες τις κατηγορίες τουριστικών σκαφών προβλέπει απόφαση που υπεγράφη από κοινού από τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Αιγαίου και Οικονομικών.

 Καταργούνται πλέον οι μέχρι σήμερα μηδαμινές χρεώσεις, με στόχο να μην αποστερούνται εσόδων τα Λιμενικά Ταμεία ή τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.

Αντιθέτως, με τον τρόπο αυτόν ενισχύεται η δυνατότητα του εκάστοτε Λιμενικού Ταμείου να κάνει έργα βελτίωσης των υποδομών του, με αποτέλεσμα την προσέλκυση περισσότερων σκαφών αναψυχής και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι εξαιρούνται των λιμενικών τελών τα σκάφη και οι βάρκες έως 7 μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα κατανομή των τελών ελλιμενισμού πλοίων γίνεται με βάση την κατηγοριοποίηση των σκαφών που υπαγορεύει ο νέος νόμος του Υπουργείου Ναυτιλίας «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» και αφορά τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής, τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής, τα μικρά σκάφη και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια.

 

dealnews.gr

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις