Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 11:08

Οριστική απαγορεύση των μεγαθήριων στη Βενετία!Με ομόφωνη διυπουργική απόφαση οριστικοποιείται η απαγόρευση διέλευση των μεγαθήριων στο Grand Canal της Βενετίας. Η απαγόρευση είχε αρχικά ανακοινωθεί το Νοέμβριο του 2013, όμως η διοίκηση του επιβατικού σταθμού της Βενετίας προσέφυγε στη δικαιοσύνη η οποία αποφάσισε την αναστολή της απαγόρευσης. Τελικά, η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει οριστικά τα μεγάλα πλοία στη λεκάνη του Αγίου Μάρκου. Έτσι, αρχικά η απαγόρευση θα ισχύσει για τα πλοία άνω των 96.000 και στη συνέχεια για τα πλοία άνω των 40.000 τόνων. Τα πλοία θα πρέπει να χρησιμοποιούν το Contorta-Sant’Angelo Canal για να φτάσουν στον επιβατικό σταθμό, που δεν είναι ακόμα έτοιμο.
Ήδη πάντως, η MSC η Celebrity κι η P&O ανακοίνωσαν την αντικατάσταση των μεγαθήριων με μικρότερα πλοία το 2015, μειώνοντας αρκετά την επιβατική κίνηση στην Αδριατική και την ανατολική Μεσόγειο, ενώ τα λιμάνια που “κερδίζουν” τα μεγαθήρια είναι η Γένοβα, η Βαλέτα κι ο Πειραιάς!!

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις