Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 10:45

Τελευταίο ταξίδι για το Club Harmony!Δύο χρόνια μετά τη διάλυση του Costa Allegra, σε ινδούς διαλυτές πουλήθηκε το Club Harmony, το γνωστό μας Costa Marina. Το εγχείρημα της Harmony Cruise για κρουαζιέρες από τη Νότια Κορέα απέτυχε κι έτσι το πλοίο παροπλίστηκε ενώ ο τελευταίος προορισμός του θα είναι το Alang.
Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1969 στα φινλανδικά ναυπηγεία του Turku κι ήταν κοντεϊνεράδικο που εντάχθηκε στο στόλο της σουηδικής Rederi AB Nordstjernan με το όνομα Axel Johnson.
Το 1986 πωλείται στη Regency Cruises μαζί με το αδελφό πλοίο Annie Johnson, με την προοπτική να μετατραπεί σε κρουαζιερόπλοιο με το όνομα Regent Sun αλλά τελικά και τα δύο πλοία παροπλίζονται στο Πέραμα. Το 1987 πωλείται στην Compania Naviera Panalexandra, μετονομάστηκε Italia αλλά ο παροπλισμός του συνεχίστηκε. Ένα χρόνο μετά η ιταλική Costa αποκτά και τα δύο πλοία και αναλαμβάνει τη μετατροπή τους σε κρουαζιερόπλοια στα ναυπηγεία της Γένοβα.
Μετά από δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 1990, το πρώτο πλοίο ήταν έτοιμο κι ονομάστηκε Costa Marina! Το 2002 το πλοίο ανακαινίζεται με σκοπό να εξυπηρετεί γερμανούς επιβάτες. Την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2011 ναυλώνεται στη γαλλική Taaj και το Νοέμβριο του 2011 πωλείται στη νοτιοκορεατική Harmony Cruise. Η εταιρεία το ανακαινίζει πλήρως, το μετονομάζει Club Harmony και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει ολιγοήμερες κρουαζιέρες από το Busan. Το 2014 ξεκινάνε οι πρώτες οικονομικές δυσκολίες στην εταιρεία με αποτέλεσμα τον παροπλισμό του πλοίου και τελικά την πώληση του στους ινδούς διαλυτές.

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις