Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 07:22

ΑΝΕΚ LINES : ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 8η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΕπιτυχώς ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 η 8η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΑΝΕΚ LINESσε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

 

Στην αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΑΝΕΚ LINESστα Χανιά, δεκάδες εθελοντές, απλοί πολίτεςκαθώςκαι το προσωπικό της εταιρείας (στελέχη, εργαζόμενοι, πληρώματα) έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης της ΑΝΕΚ LINES. Συγκεντρώθηκαν 30 μονάδες αίματος, οι οποίες προορίζονται για να καλύψουν βασικές ανάγκες συνανθρώπων μας που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, έπεσαν θύματα τροχαίων ατυχημάτων κλπ.

 

Παρούσα στην αιμοδοσία ήταν η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης», κα Δέσποινα Ροδουσάκη, η οποία ευχαρίστησε την ΑΝΕΚ LINES για τη μεγάλη συμβολή της και πρόσθεσε «Κάθε χρόνο η ανάγκη για αίμα στην Ελλάδα παραμένει επιτακτική. Η εθελοντική διοργάνωση αιμοδοσίας της ΑΝΕΚ LINES αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση και πρέπει να μας κινητοποιεί όλους. Χρειαζόμαστε περισσότερες πρωτοβουλίες αυτού του είδους, καθώς η αιμοδοσία είναι προσφορά ζωής και ανθρωπιάς».

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ANEKLINES, κος Γιώργος Κατσανεβάκης δήλωσε «Στην ANEKLINES έχουμε υψηλή την αίσθηση ευθύνης απέναντι στην κοινωνία. Είναι ηθικό μας καθήκον να σταθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας και να παρέχουμε γενναιόδωρα τη βοήθειά μας. Η αιμοδοσία, ενώ είναι μια απλή πράξη για τους δωρητές, αποτελεί πολύτιμο δώρο, ζωτικής σημασίας για εκείνους που το χρειάζονται».

 

 

Παρών και ο Επιμελητής Β’ Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Βιοπαθολόγος κος Βασίλης Κωνστανταράκης, ο οποίος με τη σειρά του τόνισε «Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χανίων με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΑΝΕΚ LINES και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων για την πραγματοποίηση μίας ακόμα πολύτιμης αιμοδοσίας. Η αιμοδοσία είναι μία πράξη η οποία επιτελείται με μεγάλη ασφάλεια, αφού λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα πριν και κατά την διεξαγωγή της αιμοδοσίας, από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

 

Η ΑΝΕΚ LINES σταθερά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώνει κάθε χρόνο τις δυνάμεις της με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων, για την διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, με στόχο την κινητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για τη συλλογή αίματος που επιβεβαιωμένα σώζει ζωές.

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις