Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, 11:07

Εκδικάστηκε η προσφυγή της ΝΕΛ κατά της έκπτωσης της από το Βόρειο ΑιγαίοΗ Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου με προσφυγή της ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για έκπτωση της εταιρείας, κατάπτωση της εγγυητικής της επιστολής και αποκλεισμού της από μελλοντικούς δημόσιους διαγωνισμούς για χρονικό διάστημα ενός έτους.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας με απόφαση του κήρυξε έκπτωτη τη ΝΕΛ από τις άγονες γραμμές του βορείου Αιγαίου με το αιτιολογικό της πλημμελούς και αδικαιολόγητης άρνησης εκτέλεσης των δρομολογίων.
Η ΝΕΛ στη διοικητική της προσφυγή, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση να κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία είναι ανυπόστατη αφού ελήφθη από αναρμόδιο όργανο άνευ ειδικής προ τούτο εξουσιοδοτήσεως χωρίς να υπάρξει γνωμοδότηση και να κληθεί υποχρεωτικά ο ενδιαφερόμενος να παράσχει εξηγήσεις και να ασκήσει παράλληλα κάθε ένδικο μέσο, ενώ το Υπουργείο προχώρησε στη διαδικασία ανάθεσης των γραμμών κατόπιν αναμόρφωσης της δομής τους και του τρόπου των δρομολογίων, με αναπροσαρμογή των καταβαλλόμενων μισθωμάτων κατά 112,50%. Παράλληλα προχώρησε σε αδικαιολόγητη μείωση των χαρακτηριστικών του πλοίου  που εκτελούσε τη γραμμή πριν την έκπτωση της εταιρείας, βάζοντας ως  ελάχιστο αριθμό κλινών επιβατών του συμμετέχοντος πλοίου 100 κλίνες από 250 που ήταν έως τότε.
Σήμερα εκδικάστηκε η προσφυγή της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου. Σύμφωνα με την απόφαση, δεν αναστέλλεται η απόφαση έκπτωσης του Υπουργού, ενώ δόθηκε αρχική αναστολή στην κατάπτωση της εγγυητικής της επιστολής και στον αποκλεισμό της από μελλοντικούς δημόσιους διαγωνισμούς για χρονικό διάστημα ενός έτους.
Το σίριαλ της ΝΕΛ για να πάρει πίσω τα δρομολόγια του Βορείου Αιγαίου συνεχίζεται… και όπως φαίνεται θα παιχτούν πολλά επεισόδια ακόμη.
Πηγή:

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις

error: Content is protected !!