Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, 02:39

Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΥΤΩΝ καταγγέλλει τη μεθόδευση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΕΝΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΥΤΩΝ καταγγέλλει τη μεθόδευση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ, να έχει διαγράψει επιλεκτικά από τα μέλη της, υποψήφιους μας, λόγω οφειλών από συνδρομές, με αποτέλεσμα τη μη συγκρότηση του συνδυασμού μας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τέσσερις (4) από τους πέντε (5) που διέγραψε ήταν υποψήφιοι του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΑΥΤΩΝ στις προηγούμενες αρχαιρεσίες.

Η πλειοψηφία της διοίκησης δεν έκανε καμία ενημέρωση συνολικά προς τους διαγραφέντες, δεν λογάριασε ότι ο κλάδος μαστίζεται από την μακροχρόνια ανεργία και την απλήρωτη εργασία, ποτέ δεν τους κάλεσαν να τους ενημερώσουν, ενώ έχουν αρνηθεί την συμμετοχή του αντιπροσώπου μας στο Διοικητικό Συμβούλιο, με πραξικοπηματικές διαδικασίες, παρότι έχει εκλεγεί.

Με αυτές τις μεθόδους και την τρομοκρατία από εφοπλιστές και ΥΝΑ απέκλισαν τον ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΝΑΥΤΩΝ, της Ν.Σ.Κ, του ΠΑΜΕ, τις ταξικές δυνάμεις στην ΠΕΝΕΝ, προσπαθώντας να μετατρέψουν το σωματείο σε ένα κλειστό κλάμπ συντεχνίας που θα συναλλάσσεται με τους εφοπλιστές, σε βάρος των ναυτών, των ναυτεργατών, της εργατικής τάξης.

Αυτοί είναι οι δημοκράτες, οι αριστεροί, τα πρωτοπαλίκαρα του ΣΥΡΙΖΑ.  

Οι υπονομευτικές μεθοδεύσεις τους οδηγούν στην απομαζικοποίηση του σωματείου, αποτελώντας «βούτυρο στο ψωμί» των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, για να προωθήσουν την κατάργηση των ΣΣΕ, τη διάλυση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, για να σπρώξουν τους άνεργους ναύτες να δουλεύουν ανασφάλιστοι για ένα ξεροκόματο, σε αγαστή συνεργασία με τους εφοπλιστές και το ΥΝΑ.

Οι βρώμικες διαχρονικές συναλλαγές τους με τους εφοπλιστές είναι γνωστές στους ναυτεργάτες, στηρίζουν την εργοδοτική τρομοκρατία, αποτελούν ανάχωμα στην ανάπτυξη των αγώνων ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και το δελτίο τύπου που έβγαλαν στις 13-10-2014, αναφέροντας προκλητικά την αντίθεση τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα, για τα οξυμμένα προβλήματα της Ανεργίας, των ΣΣΕ, της Κοινωνικής Ασφάλισης, του εισοδήματος. Επιχείρησαν να εγκλωβίσουν όσους συμφώνησαν για συμμετοχή στο συλλαλητήριο σε μια τυφλή άγονη αντιπαράθεση σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

Καλούμε τους λοστρόμους, του ναύτες, τα τζόβενα, να μην υποκύψουν στα φερέφωνα των εφοπλιστών, μπορούμε να δημιουργήσουμε και να αναπτύξουμε πολύμορφους και απεργιακούς αγώνες με οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων, να μην υποταχτούμε στον εργασιακό μεσαίωνα, να βγούμε στην λαϊκή αντεπίθεση, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, προς όφελος της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Στο δρόμο του αγώνα, στα πλοία θα βρίσκεται ο

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ     ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ     ΝΑΥΤΩΝ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις