Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, 09:39

ΠΝΟ: «Όχι στις απολύσεις ναυτικώνΝα παρέμβει άμεσα για να σταματήσουν οι απολύσεις και να ανακληθούν όσες ήδη έγιναν στα πλοία της γραμμής Πάτρα-Ιταλία καλεί τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Ζητά από τον Μιλιτιάδη Βαρβιτσιώτη να προβεί στην αναθεώρηση των αποφάσεών του για τις ειδικές-μειωμένες συνθέσεις των πληρωμάτων, ώστε ο αριθμός και οι ειδικότητες των μελών τους «να είναι πράγματι οι απαραίτητες για την εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών τους».

Η ΠΝΟ μιλά για «ζοφερή κατάσταση της ανεργίας» στον κλάδο των ναυτεργατών, που «οξύνεται πιο έντονα με τις απολύσεις και μειώσεις των οργανικών συνθέσεων που έχουν αρχίσει στα πλοία της γραμμής Πάτρα-Ιταλία, παρά το αναμφισβήτητο γεγονός ότι, όπως κατέδειξαν οι διαπιστώσεις και τα αποτελέσματα του πρόσφατου ελέγχου από το μεικτό κλιμάκιο της ΠΝΟ και του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, όχι μόνον δεν περισσεύει κανένας ναυτικός από όσους υπηρετούσαν στα συγκεκριμένα πλοία τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αντίθετα έπρεπε να υπάρξουν και νέες προσλήψεις, για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των πλοίων και να σταματήσει έτσι η συνεχής παραβίαση των εθνικών νόμων και των διεθνών συμβάσεων για τον χρόνο εργασίας και ανάπαυσης των ναυτικών».

«Στα θέματα ασφάλειας του ιδίου του πλοίου, του πληρώματος και των επιβατών δεν χωρούν ούτε εκπτώσεις, ούτε και σκοπιμότητες» υποστηρίζει η ΠΝΟ, που καλεί «για άλλη μία φορά την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών να αφήσει κατά μέρος τα ‘πείσματα’ και τη στείρα και αντεργατική στάση και πολιτική που ακολουθεί και να επιστρέψει στο τραπέζι των συζητήσεων, ώστε μέσα από ένα ισότιμο και ειλικρινή διάλογο να εξευρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις, που πρέπει και απαιτούνται να δοθούν».

Η Διοίκηση της ΠΝΟ καλεί τα μέλη της να δώσουν το παρών στο πανελλαδικό πανεργατικό συλλαλητήριο, την 1η Νοεμβρίου, στο Σύνταγμα.

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις