Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, 09:35

Σε ινδούς διαλυτές το Discovery!Άλλο ένα όμορφο βαπόρι αποχαιρετά οριστικά τις θάλασσες. Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια All Leisure Group, το 43χρονο βαπόρι πουλήθηκε στη Liberty Resources INC (με έδρα τις Μπαχάμες) έναντι 5 εκ. $, αν κι εκτιμόταν αρχικά στα 9,9 εκ. $.
Το Island Venture, όπως ήταν το αρχικό του όνομα, κατασκευάστηκε το 1971 για τη Flagship Cruises στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 1974, οπότε και πουλήθηκε μαζί με το αδελφάκι του στη βρετανική Princess Cruises. Στην εταιρεία έκανε λαμπρή καριέρα σαν Island Princess, αφού συμπρωταγωνιστούσε με την Pacific Princess στη διάσημη σειρά «The Love Boat» κι έτσι η κρουαζιέρα έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, ειδικότερα με αυτά τα δύο βαπόρια.
Το 1999 αποχωρεί από την εταιρεία μετά από 25 χρόνια και πωλείται στη νοτιοκορεατική Hyundai Merchant Marine η οποία το μετονομάζει Hyundai Pungak και το δρομολογεί σε θρησκευτικές κρουαζιέρες από τη Νότια στη Βόρεια Κορέα.
Το 2001 περνά στον έλεγχο της Fiducia Shipping, η οποία το μετονομάζει Platinum αλλά ένα χρόνο αργότερα το πλοίο αλλάζει και πάλι ιδιοκτήτη!
Το 2002 η βρετανική Voyages of Discovery, μέλος της All Leisure Group, αποκτά το πρόσφατα ανακαινισμένο πλοίο, το μετονομάζει Discovery και το βαπόρι ξεκινά μια δεύτερη λαμπρή καριέρα «κατακτώντας» το αγγλόφωνο κοινό!
Το Φεβρουάριο του 2013 οι βρετανικές VoD Και Cruise & Maritime Voyages ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνδιαχειρίζονται το Discovery, ωστόσο ένα μήνα αργότερα τα αποτέλεσμα είναι απογοητευτικά αφού το βαπόρι είναι σε κακή κατάσταση κι οι δύο πρώτες κρουαζιέρες ακυρώνονται. Ευτυχώς, μετά από λίγες μέρες το επίπεδο υπηρεσιών βελτιώθηκε σημαντικά κι έτσι το Discovery ξεκίνησε κανονικά το πρόγραμμα του.
Το Φεβρουάριο του 2014 η All Leisure ανακοινώνει ότι όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του Discovery, το βαπόρι θα πωληθεί κι έκτοτε οι φήμες για διάλυση του ήταν έντονες. Τον Αύγουστο η C.M.V. ανακοινώνει την αντικατάσταση του Discovery από το Funchal στις κρουαζιέρες του Οκτωβρίου κι έτσι το βαπόρι ολοκληρώνει ένα μήνα νωρίτερα την καριέρα του.
Το Discovery ήδη βρίσκεται στη Μεσόγειο και κατευθύνεται ανατολικά, κατά πάσα πιθανότητα με προορισμό το Suez.

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


error: Content is protected !!