Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, 02:50

Βοήθημα Χριστουγέννων 300 – 350 ευρώ για άνεργους ναυτικούςΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ

Βοήθημα Χριστουγέννων 300 ευρώ για τους άγαμους ή άγαμες άνεργους ναυτικούς και 350 ευρώ για τους έγγαμους ή έγγαμες ή όσους προστατευόμενα τέκνα θα δώσει ο Οίκος Ναύτη.

Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη την ενίσχυση – συνολικού κόστους 1 εκατ. ευρώ – δικαιούνται να λάβουν οι ναυτικοί που πληρούν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να έχουν συνολική θαλάσσια υπηρεσία μεγαλύτερη από 5 χρόνια, από την οποία 12 μήνες τουλάχιστον μέσα στην τελευταία, πριν από την 25η Δεκεμβρίου 2014 τριετία, ή 24 μήνες συνολική θαλάσσια υπηρεσία κατά την τελευταία, πριν από την 25η Δεκεμβρίου 2014, πενταετία.
  • Να έχει μεσολαβήσει, από την τελευταία απόλυσή τους και μέχρι την 25η Δεκεμβρίου 2014, χρονικό διάστημα όχι μικρότερο από 30 ημέρες και μέχρι 18μήνες (δηλαδή από 25−06−2013 έως 25−11−2014).
  • Να είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ανέργων του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (Γ.Ε.Ν.Ε.) και να έχουν κάρτα ανεργίας.
  • Να μην παίρνουν σύνταξη ή δώρο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ή βοήθημα οποιασδήποτε άλλης μορφής, κατά το χρόνο της καταβολής και δεν προστατεύονται από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή άλλον δημόσιο ασφαλιστικό φορέα. Τα επιδόματα ανεργίας και μητρότητας δεν θεωρούνται βοήθημα άλλης μορφής.
  • Να μην έχουν αναλάβει άλλη βιοποριστική απασχόληση μετά την αναγραφομένη στο ναυτικό τους φυλλάδιο τελευταία απόλυση ή την αναγραφομένη στο διαβατήριό τους ημερομηνία εισόδου στη χώρα.

Την οικονομική ενίσχυση δικαιούνται να λάβουν, επίσης, οι ναυτικοί που δεν μπορούν να εργασθούν γιατί πάσχουν από χρόνια νοσήματα εφόσον έχουν πάνω από 5 χρόνια θαλάσσια υπηρεσία, ναυτικοί άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Γ.Ε.Ν.Ε. που απολύθηκαν από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την 25η Ιουνίου 2014, εφόσον έχουν τουλάχιστον 2 χρόνια συνολική θαλάσσια υπηρεσία, ναυτικοί άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Γ.Ε.Ν.Ε., που επιδοτήθηκαν κατά τις διατάξεις του Π.Δ. 228/1998 (Α΄ 176) για ένα τετράμηνο τουλάχιστον μετά την 1η Ιανουαρίου 2014 και δεν ναυτολογήθηκαν από τότε περισσότερο από 1 μήνα και ναυτικοί χανσενικοί οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο λοιμωδών νόσων ή παραμένουν στο σπίτι τους.

 

ΠΗΓΗ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις