Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, 11:31

Πρόγραμμα Αφίξεων Πειραιά 2015 – Οι πιο σημαντικές!!Αποχαιρετάμε σε λίγες εβδομάδες ένα “φτωχό” σε σημαντικές αφίξεις έτος καθώς μόνο το Disney Magic, η Regal Princess και το Le Soleal ξεχώρισαν ενώ το πρόγραμμα “εμπλουτίστηκε” με αρκετές ακυρώσεις από Ισραήλ και Ουκρανία αλλά και τα γύρω νησιά όπου επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει και του χρόνου.
Το 2015 αναμένεται να είναι από τις καλύτερες καραβολατρικές χρονιές αφού αρκετά πλοία θα δούμε είτε για πρώτη φορά είτε μετά από πολύ καιρό!! Φυσικά, ξεχωρίζει η άφιξη του Quantum of the Seas, του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου που θα δέσει στο λιμάνι, ενώ το Louis Olympia “κρατάει τα σκήπτρα” σε σύνολο αφίξεων, συνολικά 67, με το MSC Musica στη δεύτερη θέση με 30 προγραμματισμένες αφίξεις. “Κρουαζιεροπλημμύρα” αναμένεται να έχουμε στις 13/10/15 με 9 πλοία και περίπου 19.000 επιβάτες!!! Αναλυτικά:

Ιανουάριος – Φεβρουάριος:
Ο πρώτος κι ο δεύτερος μήνας του έτους δεν έχουν πολλές αφίξεις, αφού θα μας επισκέπτονται 4 πλοία. Ποδαρικό θα μας κάνει και φέτος η Costa με το Neoromantica την Πρωτοχρονιά ενώ μια μέρα μετά θα μας έρθει το MSC Sinfonia!
Στις 19/1 θα ξαναδούμε το Rotterdam κατά την 90ήμερη Ευρασιατική Κρουαζιέρα του και τα υπόλοιπα πλοία που θα μας επισκεφτούν είναι τα MSC Fantasia και Norwegian Jade.

Μάρτιος:
Ο Μάρτιος έχει αρκετό ενδιαφέρον στο… τέλος του! Στις 13/3 ξεκινάει το πρόγραμμα 3/4ήμερων κρουαζιέρων του Louis Olympia. Στις 22/3 θα καταπλεύσει στο λιμάνι το MSC Sinfonia για πρώτη φορά μετά την επιμήκυνση, ενώ στις 29/3 αναμένεται να ξαναδούμε μετά από 3 χρόνια το Costa Atlantica κατά την Παγκόσμια Κρουαζιέρα του!

Απρίλιος:
Ο πρώτος μήνας με αρκετές και σημαντικές αφίξεις!! Στις 2/4 θα ξαναδούμε το μικρό Hamburg, στις 10/4 το Amsterdam όπου θα διανυκτερεύσει στο λιμάνι, στις 14/4 είναι η παρθενική άφιξη του νεότευκτου Viking Star, στις 21/4 ξανά στον Πειραιά η AIDAsol, στις 25/4 το Costa Celebration για πρώτη φορά με τα σινιάλα της εταιρείας και στις 26/4 θα καταπλεύσει το MSC Orchestra σε μια κρουαζιέρα μνημης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μάχη της Καλλίπολης.
Στις 28/4 είναι η παρθενική άφιξη του Mein Schiff 3 και μια μέρα μετά του μετασκευασμένου Costa NeoClassica! Στις 29/4 θα καταπλεύσει και το ανακαινισμένο Zuiderdam και στο λιμάνι θα συναντηθεί με το Prinsendam!

Μάιος:
Ο… “χρυσός” μήνας!!! Στις 6/5 η πρώτη άφιξη της AIDAstella που θα αντικαταστήσει τη Diva, ενώ στις 7/5 θα έχουμε δύο σημαντικές αφίξεις, το MSC Musica σε αντικατάσταση της Fantasia και το γιαπωνέζικο Asuka II!! Στις 16/5 η Emerald Princess επιστρέφει στο λιμάνι που εγκαινιάστηκε το 2007! 18/5 κι όλοι οι καραβολάτρες θα κατακλύσουν το λιμάνι καθώς το τρίτο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, το Quantum of the Seas θα βρεθεί στον Πειραιά για μια και μόνο φορά!!!!!!
22/5 και πάλι στα νερά μας το Vision of the Seas, στις 28/5 θα υποδεχτούμε για πρώτη φορά τη γαλλίδα Island Princess ενώ στις 30/5 για πρώτη φορά στην ανατολική Μεσόγειο το Rhapsody of the seas!!

Ιούνιος:
Στις 12/6 θα καταπλεύσουν στο λιμάνι το Nieuw Amsterdam με το Zuiderdam ενώ στις 13/6 τα Celebrity Constellation & Celebrity Equinox κι ας ελπίσουμε να μας “αναστατώσουν” ευχάριστα με τις κόρνες!!
Στις 20/6 η Queen Victoria για πρώτη φορά στον Πειραιά, ένα από τα 4 home port της στη Μεσόγειο, ενώ σε συνδυασμό με την Emerald Princess και το Thomson Spirit το λιμάνι θα είναι “βρετανοκρατούμενο”!!
Στις 23/6 άλλες δύο σημαντικές αφίξεις, η αυστραλέζα Sea Princess κατά την Παγκόσμια Κρουαζιέρα της κι η παρθενική άφιξη του νεότευκτου Le Lyrial!!

Ιούλιος:
Στις 9/7 θα καταπλεύσει το μετασκευασμένο MSC Opera, ενώ στις 11/7 στο ίδιο λιμάνι τα “αδελφάκια” SeaDream I & SeaDream II! Στις 18/7 θα είναι η πρώτη από τις συνολικά 6 αφίξεις του Club Med 2 και στις 25/7 το λιμάνι θα γεμίσει… κατάρτια με τα ιστιοφόρα Star Clipper, Wind Star και Club Med 2!!

Αύγουστος:
Στις 3/8 θα μας επισκεφτεί το Star Breeze (ex Seabourn Spirit) για πρώτη φορά με νέο όνομα και σινιάλα! Στις 22/8 θα καταπλεύσει η ανακαινισμένη Aurora με τα νέα σινιάλα της εταιρείας ενώ την ίδια μέρα στον Πειραιά θα βρίσκονται και τα Emerald Princess, SeaDream I, Seabourn Odyssey, Star Clipper, Wind Star και Thomson Spirit με περίπου 7.250 επιβάτες!
Μεγάλη μέρα στις 28/8 αφού θα έχουμε για πρώτη φορά δύο SOLstice class στον Πειραιά, Celebrity Equinox & Celebrity Reflection!!!!!!!

Σεπτέμβριος:

5/9 τα “διδυμάκια” Arcadia & Queen Victoria θα δέσουν μαζί στον λιμάνι!! Στις 16/9 θα μας επισκεφτεί η μικρή Adonia ενώ στις 23/9 είναι η πρώτη από τις συνολικά 4 προγραμματισμένες αφίξεις του Azores, το πάλαι ποτέ Athena! Στις 20/9 επιστρέφει το Mein Sciff 1 μετά από 3 χρόνια και την ίδια μέρα θα καταπλεύσει το MSC Sinfonia, μεγαλύτερο και ανακαινισμένο!!

Οκτώβριος:
Πρωτομηνιά και στο λιμάνι θα έχουμε μια υπέροχη συνάντηση, MSC Musica & MSC Opera!! Στις 9/10 το Celebrity Constellation θα συναντήσει το Celebrity Reflection στον Πειραιά!
Στις 10/10 αποχαιρετάμε το Ryndam αφού το πλοίο θα περάσει στα “χέρια” της P&O Australia και θα εγκατασταθεί εκεί, ενώ στις 11/10 θα μας έρθει το Crystal Serenity κατά τη μία και μοναδική επίσκεψη του για όλο το 2015!!
“Κρουαζιεροπλυμμήρα” στις 13/10 με συνολικά 9 πλοία και περίπου 19.000 επιβάτες!!!! Στο λιμάνι θα καταπλεύσουν Mein Schiff 1, Mein Schiff 3, Celebrity Silhouette, Le Lyrial, Vision of the Seas, Norwegian Jade, Zuiderdam, Artania και MSC Opera!!!!

Νοέμβριος:
Μειωμένες αφίξεις αυτό το μήνα αλλά ξεχωρίζουν δύο. Η επιστροφή της AIDAvita στις 7/11 μετά από αρκετά χρόνια ενώ στις 26/11 θα υποδεχτούμε για πρώτη φορά στα νερά μας το Maasdam κατά τη 50ήμερη κρουαζιέρα του στη Μεσόγειο!!

Δεκέμβριος:
Πρωτομηνιά και στο λιμάνι θα δέσει για τελευταία φορά για το 2015 το Splendour of the Seas, κατά τη μετεγκατάσταση του από τη Βενετία στο Dubai!
Τα Χριστούγεννα όμως θα είναι ξεχωριστά!! Στον Πειραιά εκτός από το μεγαθήριο MSC Fantasia, θα δέσει και το Costa Luminosa που έχει να μας επισκεφτεί από την παρθενική του κρουαζιέρα το 2009!!!!

Ας ελπίσουμε να έχουμε κι άλλες εκπλήξεις κι ένα καλύτερο 2016!!!!!!

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις