Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 01:59

ΠΕΜΕΝ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΝΕΛΣτη σημερινή συγκέντρωση με τους ναυτεργάτες των πλοίων της ΝΕΛ που βρίσκονται στο νέο μώλο της Δραπετσώνας, αποφασίστηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο Αναπλ. Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι:

α) Ο εκπρόσωπος της ΝΕΛ παρότι σε προηγούμενη συνάντηση είχε δεσμευτεί ότι θα καταθέσει γραπτώς τις καταγγελίες του, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

β) Για την τράπεζα Πειραιώς που εμπλέκεται ως υπόχρεος έναντι της εταιρείας, ότι είναι σε προφορική συζήτηση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του περιμένει εάν και πότε θα ευαρεστηθούν οι εμπλεκόμενοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει με την πολιτική τους. Απόφυγε να αναλάβει τις ευθύνες του και να ελέγξει τη νομιμότητα των πράξεων του ΥΝΑ, των υπηρεσιακών παραγόντων, του ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών), των εμπλεκόμενων τραπεζών και του Δ.Σ της ΝΕΛ, δηλώνοντας ότι είμαστε σε αδιέξοδο.

Επίσης απόφυγε να δεσμευτεί ρητά ότι θα εξασφαλιστούν οι στοιχειώδης κανόνες ασφαλείας και αξιοπλοϊας των πλοίων και ιδιαίτερα οι συνθήκες διαβίωσης στα πλοία της ΝΕΛ, στο νέο μώλο Δραπετσώνας.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τα σωματεία, να οργανώσουμε την πάλη μας, να αναπτύξουμε πολύμορφους αγώνες, με προοπτική την υπεράσπιση των συγκροτημένων δικαιωμάτων, ΣΣΕ – Κοινωνική Ασφάλιση, την καταπολέμηση της απλήρωτης εργασίας.

          Οι Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

          Αγωνιζόμαστε για δημόσια, ασφαλή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με δρομολόγια 365 μέρες το χρόνο, που θα σχεδιάζεται κεντρικά και θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις