Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, 10:27

Eπίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ναυτεργατών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΗ επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ναυτεργατών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους εφοπλιστές είναι αιτία πολέμου».

 

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Ναυτιλίας, γιατί αρνούνται τη χρηματοδότηση, όπως προβλέπεται για το ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, για την καταβολή των συντάξεων Μαρτίου. Συγκεκριμένα θέλει να καταβάλλει μόνο τα 50.000.000 ευρώ από τα 90.000.000 για την κάλυψη   των ελλειμμάτων του ΝΑΤ και των   άλλων ασφαλιστικών ταμείων   των ναυτεργατών.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ναυτεργατών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους εφοπλιστές είναι αιτία πολέμου.

Για τα ελλείμματα του ΝΑΤ και στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία των ναυτεργατών ευθύνονται οι εφοπλιστές και οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, καθώς και η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ακολουθεί την ίδια αντιναυτεργατική πολιτική, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να συνεδριάσει το ΔΣ του ΝΑΤ με αυτό το θέμα. Απορρίπτουμε την προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης που επιχειρεί να επιβάλει μέσα από την συνεδρίαση του ΔΣ του ΝΑΤ την κάλυψη των αναγκών με την λεηλασία των αποθεματικών του ΝΑΤ.

Απαιτούμε η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την καταβολή των συντάξεων και  την παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ζήτησαν την άμεση συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ.

Καλούμε τους ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους σε ετοιμότητα για την αξιοποίηση όλων μορφών κινητοποιήσεων, για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια εφοπλιστών – κυβέρνησης, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις