Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, 03:18

Ανακοίνωση σχετικά με τους απλήρωτους ναυτικούςΜε αφορμή δημοσιεύματα και ανακοινώσεις, που αναφέρονται στο θέμα των απλήρωτων ναυτικών της εταιρείας ΝΕΛ και στην επιτακτική ανάγκη να καταβληθεί από την εταιρεία το σύνολο των οφειλόμενων σε αυτούς αποδοχών, το ΥΠ.Ο.Υ.Ν.Τ. διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Από την πλευρά του Υπουργείου, καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποδέσμευση του οφειλόμενου ποσού. Στόχος του Υπουργού, είναι το σύνολο του ποσού να αποδοθεί στους εργαζόμενους της εταιρείας και για αυτό ασκεί κάθε δυνατή πίεση στη Διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που δίνει το ισχύον νομικό πλαίσιο. Διευκρινίζεται, επίσης, ότι για την αποφυγή στο μέλλον του φαινομένου, χρήματα που θα έπρεπε κατά προτεραιότητα να δοθούν στους ναυτικούς, να μη φτάνουν σε αυτούς με ευθύνη των επιχειρήσεων, είναι σε φάση υλοποίησης νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου, με βάση την οποία τα ποσά που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, που διαχειρίζονται γραμμές Δημοσίου συμφέροντος, θα αποδίδονται κατά προτεραιότητα, για την εξόφληση οφειλών στους εργαζόμενους.

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις