Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, 03:16

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ 2015 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝΣτην τακτική μηνιαία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΝΕΝ η οποία έγινε στις 17/4/2015 ομόφωνα η Διοίκηση αποφάσισε την συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη απεργία της 1ης Μάη 2015.

Ταυτόχρονα το Δ.Σ της Ένωσης Ναυτών αποφάσισε την συμμετοχή των μελών της αλλά και με κάλεσμά της που θα απευθύνει ευρύτερα στον Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση που από κοινού οργανώνουν μια σειρά εργατικά Σωματεία και άλλες συλλογικότητες στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πασαλιμάνι στις 10.00 την μέρα της Πρωτομαγιάς.

Κυρίαρχα αιτήματα και διεκδικήσεις που θα αναδείξει η ΠΕΝΕΝ την φετινή Πρωτομαγιά θα είναι η λήψη άμεσων μέτρων για την ανεργία των Ναυτεργατών, η αντιμετώπιση της απλήρωτης Ναυτικής εργασίας, η αποκατάσταση των ασφαλιστικών, εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των Ναυτεργατών, η υπογραφή και η ανανέωση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ο εκδημοκρατισμός του Ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και ο εκσυγχρονισμός της Ναυτικής νομοθεσίας.

Επίσης στο Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ έγινε διεξοδική συζήτηση αναφορικά με την απλήρωτη ναυτική εργασία καθώς επίσης για την νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας. Επισημάνθηκε ότι η επιλογή του νέου Υπουργού Ναυτιλίας να απορρίψει βασικά σημεία της πρότασης της ΠΕΝΕΝ από την νέα νομοθετική διάταξη συνιστά επιλογή όχι μόνο λαθεμένη αλλά και επιζήμια για την αντιμετώπιση του προβλήματος το οποίο διαιωνίζεται, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΣΕΕΝ στην πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Δρίτσα όπου είχαν δεσμευτεί ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες αποδοχές από όλες τις εταιρίες στους απλήρωτους Ναυτικούς.

Οι ευθύνες του κ. Δρίτσα, εάν και εφόσον δεν κάνει αποδεκτές τις θέσεις της Ένωσής μας, θα είναι τεράστιες!

Τέλος στην συνεδρίαση έγινε διεξοδική συζήτηση για την ανεργία των Ναυτεργατών, τις ΣΣΕ και μια σειρά ακόμη τρέχοντα θέματα.

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                         Κροκίδης Νικόλαος

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις