Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, 09:52

HSW: Παρουσίαση νέων δρομολογίων για τη θερινή περίοδο προς Βόρειο ΑιγαίοΤην Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφερειακής ενότητας Σάμου ενώπιον των θρησκευτικών, πολιτικών, αυτοδιοικητικών και επαγγελματικών αρχών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η παρουσίαση των νέων δρομολογίων της Hellenic Seaways που θα εξυπηρετούν τα νησιά της περιφέρειας και θα ενισχύσουν τη σύνδεσή τους με τον Πειραιά και την Βόρειο Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι τα νέα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν από 15.06.2015 και θα διαρκέσουν έως 06.09.2015 όπως αναφέρεται και στη σχετική πρόταση που κατέθεσε η εταιρεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας, αναμένοντας την έγκριση για την έναρξη υλοποίησής τους.

Τα νέα δρομολόγια ανά πλοίο:

 

Ε/Γ-Ο/Γ “Νήσος Ρόδος”

 

 

• Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Πάτμος-Ικαρία-Σάμος
• Άγ.Κήρυκος-Bαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα

 

 

Ε/Γ-Ο/Γ “Αριάδνη”

 

• Bαθύ-Χίος-Μυτιλήνη- Λήμνος-Καβάλα

 

 

 

Ε/Γ-Ο/Γ “Νήσος Μύκονος”

 

• Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Ικαρία – Φούρνοι-Σάμος

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοινώσε και τα δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ για το διάστημα έως 26 Απριλίου

Τα οφέλη που προκύπτουν:

  • Συνδέεται η Ικαρία και η Σάμος με το Β. Αιγαίο και την Πάτμο
  • Διπλασιάζεται η χωρητικότητα σε επιβάτες και τριπλασιάζεται για οχήματα και μοτοσυκλέτες
  • Εκτελούνται 2 προσεγγίσεις την εβδομάδα στην Πάτμο. Έτσι για πρώτη φορά συνδέεται η Μύκονος με την Πάτμο και το Β. Αιγαίο.
  • Συνδέεται η Σύρος, η Μύκονος, ο Αγ. Κήρυκος και το Βαθύ της Σάμου με το Β. Αιγαίο.
  • Εκτελούνται 5 προσεγγίσεις την εβδομάδα στο Βαθύ της Σάμου, 7 προσεγγίσεις στον Εύδηλο Ικαρίας, 2 προσεγγίσεις στους Φούρνους και στο Καρλόβασι με δυνατότητα οι προσεγγίσεις να γίνουν 3 εβδομαδιαίως.
  • Συνδέεται η Πάρος και η Νάξος με την Ικαρία και την Σάμο.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα νέο πλέγμα δρομολογίων με νέες μοναδικές δυνατότητες συνδυασμού προορισμών που θα τονώσουν το τουριστικό ενδιαφέρον και την κίνηση των επιβατών, δημιουργώντας επιπλέον προοπτικές ανάπτυξης για τις τοπικές οικονομίες.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν τη νέα αυξανόμενη δυναμική της Hellenic Seaways που με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις κοινωνίες της νησιωτικής Ελλάδας, στηρίζει την τουριστική δραστηριότητα και τη νησιωτική πολιτική καθώς τα σύγχρονα και υψηλών προδιαγραφών πλοία της αποτελούν την εγγύηση για τις θαλάσσιες μετακινήσεις των επιβατών, ενώ έχουν κατακτήσει την εμπιστοσύνη, αλλά και την πρώτη θέση στην προτίμησή τους.

Στα πλαίσια της παρουσίασης των νέων δρομολογίων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaways κ. Αντώνης Αγαπητός δήλωσε σχετικά:

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ και παρουσιάζουμε τα νέα δρομολόγια που θα εξυπηρετούν την ευαίσθητη περιοχή του Βορείου Αιγαίου, υπηρετώντας έναν εθνικό σκοπό. Την έμπρακτη στήριξη των νησιωτικών κοινωνιών και του τουρισμού αλλά και τη διασύνδεσή τους, η οποία αποτελεί ζωογόνο στοιχείο της καθημερινότητάς τους. Η Hellenic Seaways αυξάνει προοδευτικά τον κύκλο εργασιών και περνά στη νέα εποχή διεκδικώντας σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, ενώ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση των νησιωτικών κοινωνιών».

 

ΑΡΙΑΔΝΗ:  ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΑΡΙΑΔΝΗ.. Ο «ΒΑΠΟΡΑΣ» του Αιγαίου ταξιδεύει με χάρη και μεγαλοπρέπεια στο Αρχιπέλαγος!
Ακολουθήστε και εσείς «το μίτο» της Αριάδνης και ζήστε για λίγα λεπτά ένα μοναδικό ταξίδι με ένα μοναδικό καράβι!

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις