Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, 02:52

Επιστολή ΣΕΕΝ για πιθανή αύξηση συντελεστών ΦΠΑΠρος

 

ΘΕΜΑ: Αύξηση συντελεστών Φ.Π.Α.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Επιθυμούμε να εκφράσουμε την μεγάλη μας ανησυχία για την πιθανή αύξηση των συντελεστών ΦΙ1Α σύμφωνα με πληροφορίες μας από τα ΜΜΕ.

Οι Ελληνικές Ακτοπλοϊκές Εταιρείες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω συσσωρευμένων ζημιών από το 2009 οι οποίες ξεπερνούν το 1,2 δις € και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να μπορέσουν να ανταπεςέλθουν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους σε περίπτωση αύξησης φόρων ή επιβολής άλλων υποχρεώσεων. Συνεπώς η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ θα έχει σαν αποτέλεσμα την μετακύληση της αύξησης στους επιβάτες, με συνέπεια την αύξηση του μεταφορικού κόστους και την μείωση της κίνησης.

Από την ενδεχόμενη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ δεν αναμένεται να αυξηθούν τα Δημόσια έσοδα, αντίθετα είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αρνητικά αποτελέσματα λόγω των πολλαπλών επιδράσεων της μείωσης της Ακτοπλοϊκής κίνησης στον τουρισμό και γενικότερα στην οικονομία και στην απασχόληση των νησιών μας.

Η συμβολή των Ακτοπλοϊκών μας συγκοινωνιών στην οικονομία της χώρας μας είναι τεράστια, λαμβανομένου υπόψη ότι το 65% των επιβατών διακινείται για τουρισμό. Ταυτόχρονα, η ακτοπλοΐα είναι ο παράγοντας από τον οποίο εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά η ανάπτυξη των νησιών μας και η προστασία των Εθνικών μας συμφερόντων.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να χαρακτηριστούν οι Ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες ως υπηρεσίες ποώτης ανάγκης και να ενταχθούν στον χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ τον οποίο αντίλαμβανόμεθα ότι διαπραγματεύεστε.

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις