Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, 10:02

ATTICA GROUP: 20 Χρόνια SUPERFAST!Η SUPERFAST FERRIES γιορτάζει τα 20 χρόνια παρουσίας της στις ελληνικές και ευρωπαϊκές θάλασσες και διοργάνωσε μια επετειακή εκδήλωση με συνέντευξη τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στη ναυαρχίδα του στόλου της SUPERFAST XII, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, στο λιμάνι του Πειραιά. Τη συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ATTICA, κ. Σπυρίδων Πασχάλης.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ATTICA, κ. Σπυρίδων Πασχάλης

 

O κόκκινος στόλος της SUPERFAST FERRIES έχοντας μεταφέρει μέχρι σήμερα συνολικά πάνω από 12.000.000 επιβάτες, 2.500.000 φορτηγά και 2.500.000 ΙΧ οχήματα σε Αδριατική, Βαλτική και Βόρειο Θάλασσα, η SUPERFAST βάζει πλώρη για τα επόμενα 20 έτη στοχεύοντας στην ανάπτυξη νέων προορισμών και στη ναυπήγηση νέων πλοίων, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Όλα ξεκίνησαν στις 15 Απριλίου του 1995, όταν το πρώτο SUPERFAST I ναυπηγημένο στη Γερμανία, ύψωσε την ελληνική σημαία και αναχώρησε για πρώτη φορά από το λιμάνι της Πάτρας για την Ανκόνα, φέρνοντας την επανάσταση στη γραμμή, καθώς μετέτρεψε ένα ταξίδι 36 ωρών στις 20 ώρες, μειώνοντας έτσι το χρόνο ταξιδιού κατά 40 %. Αυτή επανάσταση συνεχίστηκε με την παραλαβή του SUPERFAST II και μέσα στην επόμενη εξαετία και των SUPERFAST III, IV, V και VI, προσφέροντας υπηρεσίες μεταφοράς σε συνδυασμό με ξενοδοχειακές υπηρεσίες ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου.

 

 

Το 2001 η SUPERFAST FERRIES εγκαινίασε δρομολόγια στη Βαλτική Θάλασσα. Τα νεότευκτα SUPERFAST VII και VIII ιδιαίτερης κατασκευής τύπου Ice Class, συνδέουν καθημερινά το Ρόστοκ της Γερμανίας με το Χάνκο της Φινλανδίας.
Το 2002 παραλαμβάνονται ακόμη τα SUPERFAST IX και Χ, επίσης τύπου Ice Class και ξεκινά η νέα γραμμή Σκωτίας – Βελγίου, ενώνοντας για πρώτη φορά κατευθείαν τη Σκωτία με την Ηπειρωτική Ευρώπη, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία της SUPERFAST FERRIES στη Βόρειο Θάλασσα. Το ίδιο έτος παραλαμβάνονται τα πλοία SUPERFAST XI και XII, ενισχύοντας τις γραμμές της Αδριατικής.

 

 

Το 2007 η SUPERFAST FERRIES περνά υπό τον επιχειρηματικό Όμιλο Marfin Investment Group (MIG) και συνεχίζει τις επενδύσεις με τα νέας γενιάς πλοία ιταλικής ναυπήγησης, SUPERFAST I και ΙΙ. Η SUPERFAST FERRIES είναι μέλος της ATTICA GROUP και διαθέτει σήμερα 4 υπερσύγχρονα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία.

Η ATTICA GROUP δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των θυγατρικών της εταιριών SUPERFAST FERRIES και Blue Star Ferries με συνολικά 13 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες.

 

 

Ευχόμαστε στη SUPERFAST FERRIES να τα εκατοστήσει, πάντα καλά ταξίδια και επιτυχίες και πάντα η γαλανόλευκη να κυματίζει περήφανα σε κάθε πλοίο της!

Για το ARXIPELAGOS.COM

Σίμος Μιχάλογλου

 

 

 

Η κάμερα του arxipelagos.com ήταν εκεί και σας μεταφέρει αυτούσια τη συνέντευξη τύπου.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ

 

SUPERFAST XI: Ο κόκκινος πύραυλος της Αδριατικής! ( Αφιέρωμα στο πλοίο)

SUPERFAST XIΙ: Το κόκκινο διαμάντι της Αδριατικής! ( Αφιέρωμα στο πλοίο)

SUPERFAST IΙ: Ενα αστέρι της γραμμής Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Μπάρι! ( Αφιέρωμα στο πλοίο)

SUPERFAST IΙ: Ενα αστέρι της γραμμής Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Μπάρι! ( Αφιέρωμα στο πλοίο)

SUPERFAST VI : Η κόκκινη ναυαρχίδα της Αδριατικής! ( Αφιέρωμα στο πλοίο)

 

 

 

 

 

 

PHOTO

Superfast III: Kvaerner Masa-Yards

Superfast V: Vasilios Charalampidis

Superfast IV: Fleet File Rotterdam

Superfast VI: Vasilios Charalampidis

Superfast I: Vasilios Charalampidis

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις

error: Content is protected !!