Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, 04:44

Ατύχημα με τον καταπέλτη του Αικατερίνη στο ΓαύριοΓΑΥΡΙΟ.  Ατύχημα υπήρξε με τον καταπέλτη του πλοίου της γραμμής Αικατερίνη. Το πλοίο που εκτελούσε το πρωινό δρομολόγια από Ραφήνα για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο λόγω ριπής του ανέμου, ξέσυρε τον καταπέλτη του επί της προβλήτας του Γαυρίου. Με το σύρσιμο έσπασε ο σωλήνας του λαδιού που δίνει πίεση και λειτουργεί ο καταπέλτης. Έτσι ο καταπέλτης έμεινε πεσμένος πάνω από την θάλασσα.

Το πλοίο που είχε κατεβάσει άγκυρα αναγκάστηκε να ξεκινήσει πάλι και να βγει από το λιμάνι για να αποφύγει νέα πρόσκρουση του καταπέλτη στην προβλήτα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες από το ατύχημα.

 

Στη συνέχεια το πλήρωμα του Αικατερίνη έδεσε με κάβους τον καταπέλτη και το πλοίο παρέμεινε στα ανοικτά περιμένοντας τα άλλα δύο πλοία (ήταν το πρώτο από τα τρία στη σειρά που μήκε στο λιμάνι). Τα άλλα δύο που πέρασαν μπροστά για να ξεφορτώσουν ήταν το SuperFerryII από Ραφήνα και για να φορτώσουν το Θεολόγος για Ραφήνα.  Το Αικατερίνη θα μπει μόνο του στο Γαύριο για να ξεφορτώσει, καθώς υπολογίζεται πως θα αργήσει αρκετά.

Οι πληροφορίες λένε πως αυτή τη στιγμή το πλήρωμα κάνει ενέργειες να επισκευάσει μια φλάτζα του σωλήνα του λαδιού ώστε να λειτουργήσει κανονικά ο καταπέλτης. Στο πλοίο θα κάνει επιθεώρηση κλιμάκιο του λιμενικού μόλις δέσει για να ξεφορτώσει. Και θα κριθεί αν θα συνεχίσει κανονικά την διαδρομή του. Όπως μας πληροφόρησαν και από την εταιρεία το πλοίο θα είναι καθ’ όλα εντάξει και θα συνεχίσει κανονικά το δρομολόγιο του, απλώς με μια σχετική καθυστέρηση λόγω του ατυχήματος και χωρίς άλλα προβλήματα. Κάτι που είναι πολύ θετικό για το νησί μας που αυτή τη στιγμή που ανοίγει η σεζόν χρειάζεται και τα τρία πλοία της γραμμής σε πλήρη δράση.

ΠΗΓΗ: enandro.gr

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις

error: Content is protected !!