Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, 07:52

Επανεκκίνηση των δρομολογίων από Λαύριο προς Λήμνο και Άγιο ΕυστράτιοΞεκινούν από σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου, τα δρομολόγια του πλοίου «Εξπρές Πήγασος» της Hellenic Seaways από το Λαύριο προς τον Αϊ-Στράτη, τη Λήμνο και την Καβάλα, τα οποία πραγματοποιούνται μετά την απευθείας ανάθεση του υπουργείου Ναυτιλίας στη ναυτιλιακή εταιρεία. Έτσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εξυπηρετείται πλέον η γραμμή που παρέμενε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση για περισσότερες από 40 ημέρες.

Συγκεκριμένα, το «Εξπρές Πήγασος» θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Λαύριο – Αϊ-Στράτης – Λήμνος – Καβάλα τέσσερις φορές την εβδομάδα (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή) και Καβάλα – Λήμνο – Αϊ-Στράτη – Λαύριο τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή).

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα του δρομολογίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας:

Προς Καβάλα
09:00 Αναχώρηση από Λαύριο
16:30 Άφιξη στον Αϊ-Στράτη
16:40 Αναχώρηση από Αϊ-Στράτη
18.00 Άφιξη στη Λήμνο
19.30 Αναχώρηση από Λήμνο
24.00 Άφιξη στην Καβάλα

Προς Λαύριο
Αναχώρηση από Καβάλα: 09:00 Δευτέρα και Τετάρτη – 16:00 Παρασκευή
Άφιξη στη Λήμνο: 13:30 Δευτέρα και Τετάρτη – 20:30 Παρασκευή
Αναχώρηση από Λήμνο: 14:30 Δευτέρα και Τετάρτη – 21:15 Παρασκευή
Άφιξη στον Αϊ-Στράτη: 15:50 Δευτέρα και Τετάρτη – 22:35 Παρασκευή
Αναχώρηση από Αϊ-Στράτη: 16:00 Δευτέρα και Τετάρτη – 22:45 Παρασκευή
Άφιξη στο Λαύριο: 23:30 Δευτέρα και Τετάρτη – 06:15 Σάββατο

Η Hellenic Seaways σημειώνει επίσης ότι προτίθεται να απορροφήσει τους ναυτικούς του πλοίου που αδυνατούσε να πραγματοποιήσει τα δρομολόγια.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται: «Η έναρξη των δρομολογίων του “Εξπρές Πήγασος” από την Hellenic Seaways επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη δέσμευση της εταιρείας για έμπρακτη στήριξη των νησιωτικών κοινωνιών, αποκαθιστώντας τη ζωτικής σημασίας σύνδεση της Λήμνου και του Αϊ-Στράτη με την πρωτεύουσα και τη Βόρειο Ελλάδα. Επιπλέον, η έναρξη των δρομολογίων στην αρχή της τουριστικής περιόδου αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας των συγκεκριμένων νησιών που κινδύνευαν να παραμείνουν αποκλεισμένα από τις επιλογές των επισκεπτών».

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, ιδιαίτερα θετική αναμένεται να είναι η επίδραση των νέων δρομολογίων του «Εξπρές Πήγασος» στον κύκλο εργασιών της εταιρείας, επαληθεύοντας τη δυναμική τροχιά της επιχειρηματικής ανάπτυξης στην οποία έχει υπεισέλθει μετά και την πρόσφατη έγκριση των νέων δρομολογίων που εξυπηρετούν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου με τα πλοία της «Αριάδνη» και «Νήσος Ρόδος».

Για την έναρξη του νέου δρομολογίου ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways κ. Αντώνης Αγαπητός δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς που σήμερα εγκαινιάζεται το νέο δρομολόγιο του πλοίου “Εξπρές Πήγασος”. Το δρομολόγιο απαντά σε μια ζωτικής σημασίας ανάγκη που είχε προκληθεί από την μακρά απουσία ακτοπλοϊκής σύνδεσης στη συγκεκριμένη γραμμή και έρχεται την κατάλληλη χρονική στιγμή για τα νησιά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Η Hellenic Seaways παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να ανταποκρίνεται στην ευθύνη και το ρόλο που της αναλογεί στην ελληνική ακτοπλοΐα, με βασικό πυλώνα της στρατηγικής της την περαιτέρω ενίσχυση των νησιωτικών κοινωνιών».

in.gr

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις