Τρίτη 24 Απριλίου 2018, 10:48

«Σ.Ε.Ε.Ν.» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Περί Συλλογικής Σύμβασης ΕργασίαςΣτις δύσκολες μέρες που περνάει η Πατρίδα μας η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία φαίνεται ότι δεν έχει κατανοήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και τις δραματικές επιπτώσεις της για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.

 

Δεν εξηγείται διαφορετικά η απεργία η οποία έχει προκηρυχθεί για τις 30 Ιουνίου, η οποία θα έχει σοβαρότατες αρνητικές συνέπειες για την Ακτοπλοΐα μας και τους νησιώτες μας, οι οποίοι ήδη βιώνουν μία νέα κρίση, με τα πρώτα σημάδια της μείωσης της τουριστικής κίνησης να είναι εμφανή.

 

Σχετικά με το αίτημα της ΠΝΟ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επιθυμούμε να τονίσουμε ότι ο Σύνδεσμός μας έχει κατ’ επανάληψη προσκαλέσει την ΠΝΟ για την υπογραφή ΣΣΕ χωρίς αποτέλεσμα.

 

Στις κρίσιμες αυτές ώρες για την χώρα μας η αξίωση της ΠΝΟ για μισθολογικές αυξήσεις είναι τουλάχιστον προκλητική.

 

Ο Σύνδεσμός μας τιμά τους Έλληνες Ναυτικούς για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, και για το λόγο αυτό, παρά την κρίση και σε αντίθεση με τα ισχύοντα για το σύνολο των υπολοίπων ελλήνων εργαζομένων, οι εργασιακές τους σχέσεις βασίζονταν σε ΣΣΕ, στις οποίες μάλιστα μέχρι το 2011 προβλέπονταν σημαντικές αυξήσεις των αποδοχών τους χωρίς διαφοροποιήσεις μέχρι σήμερα.

 

Το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας των ναυτικών δεν μπορεί να λυθεί με την επιβάρυνση 57 Ακτοπλοϊκών πλοίων με κίνδυνο την αδυναμία δραστηριοποίησης τους και εν τέλει απομάκρυνσής τους από την ελληνική αγορά, όπως ακριβώς συνέβη με τις γραμμές της Αδριατικής όπου σήμερα δραστηριοποιούνται 5 Ελληνικά πλοία αντί των 25 την προηγούμενη δεκαετία.

 

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω καλούμε για μία ακόμα φορά την ΠΝΟ, συναισθανόμενη την τεράστια ευθύνη της προς τους νησιώτες, τους ναυτικούς μας, αλλά και την Ελληνική Κοινωνία που πλήττεται πανταχόθεν, για την υπογραφή/ανανέωση της ΣΣΕ και την άμεση αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης της 30/6.

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις

error: Content is protected !!