Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, 04:00

Αναστολή λειτουργίας των ναυπηγείων Fincantieri Monfalcone!!Για τρίτη μέρα σήμερα παραμένουν προσωρινα κλειστά τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri Monfalcone μετά τη δικαστική απόφαση για δέσμευση περιοχών των ναυπηγείων όπου γίνεται η επεξεργασία των αποβλήτων.
Η έρευνα για τις περιβαλλοντολικές επιπτώσεις των αποβλήτων ξεκίνησε το Μάιο του 2013 ωστόσο την Τρίτη το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε την αίτηση των ναυπηγείων και τη δέσμευση για κατάλληλα μέτρα που θα μετριάσουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον ενώ με απόφαση του, δεσμεύει τις συγκεκριμένες περιοχές.
Η Fincantieri ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις εργασίες των ναυπηγείων καθώς επηρεάζεται άμεσα η παραγωγική διαδικασία ενώ σε συνάντηση με τον ιταλό υπουργό ανάπτυξης εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις.
Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσουν τα Fincantieri Monfalcone καθώς κι αν επηρεαστούν οι ημερομηνίες παράδοσης των πλοίων που κατασκευάζουν.

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις