Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, 05:12

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΝΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥΣΟι κινητοποιήσεις και οι αγώνες των απλήρωτων Ναυτεργατών της ΝΕΛ συνεχίζονται έχοντας απέναντί τους την πρωτόγνωρη ολιγωρία και γραφειοκρατία από το Υπουργείο Ναυτιλίας το οποίο για άλλη μια φορά επιδεικνύει μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση με τα δεδουλευμένα των Ναυτικών.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ στηρίζει τον αγώνα των Ναυτεργατών της ΝΕΛ για πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων αποδοχών τους και απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση του Ν. 4331/2015 άρθρο 50 όπου τα έσοδα από την κατάπτωση εγγυητικών επιστολών για την κακή εκτέλεση συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας αποδίδονται στους Ναυτικούς της εταιρείας που κηρύχθηκε έκπτωτη.

Για τον σκοπό αυτό η ΠΕΝΕΝ μαζί με μέλη πληρωμάτων της ΝΕΛ έχει κάνει παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου και επαφές με τον Διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο για την άμεση ενεργοποίηση του νόμου 4331/2015 συμπαραστεκόμενη με όλες της τις δυνάμεις στον δίκαιο αγώνα των πληρωμάτων της ΝΕΛ έως ότου υπάρξει λύση στην καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων μισθών!!

Στις τελευταίες παρεμβάσεις η ΠΕΝΕΝ είναι το μοναδικό Ναυτεργατικό Σωματείο που με επικεφαλής τον Γ.Γ και μέλη του Δ.Σ της Ένωσής μας συμμετέχει και πλαισιώνει τον δίκαιο αγώνα τους.

Οι απλήρωτοι Ναυτεργάτες στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες για την εξόφληση των μισθών τους έχουν να αντιμετωπίσουν την υπονομευτική στάση και τακτική της πλειοψηφίας της ΠΝΟ αλλά και τον απεργοσπαστικό ρόλο της γνωστής ομάδας του κομματικού συνδικαλισμού ΠΕΜΕΝ – Ένωση Μαγείρων – Στέφενσων οι οποίοι άρον άρον ήθελαν να τους οδηγήσουν στην διαδικασία της εγκατάλειψης προκειμένου να απαλλαγούν από την ενοχλητική παρουσία και παρέμβασή τους, και μετά το πέρας της εγκατάλειψης θεωρούν ότι επιτέλεσαν το καθήκον τους αδιαφορώντας όμως για το πραγματικό γεγονός ότι οι απλήρωτοι Ναυτεργάτες της ΝΕΛ μέσω της εγκατάλειψης και του ΝΑΤ εισέπραξαν μόνο το 10% των δεδουλευμένων αποδοχών τους!!!

 

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                         Κροκίδης Νικόλαος

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις