Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, 10:32

Δελτίο τύπου Δ.Α.Ε.Π.Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

 

    Μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στην Εφορευτική Επιτροπή Αρχαιρεσιών 2015 της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ), σήμερα 10 Δεκέμβρη, αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Ενότητας Πλοιάρχων» (Δ.Α.Ε.Π.), πραγματοποίησε παρέμβαση στην πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοδικείου Πειραιώς, καταγγέλοντας το όργιο αυθαιρεσίας και καταστρατήγησης της εκλογικής διαδικασίας με αποτέλεσμα τη νόθευση της αντιπροσωπευτικότητας και της αναλογικότητας. Κατά την παρέμβαση, παραδόθηκαν γραπτώς αντίγραφα από το εξώδικο και όλα τα αιτήματα – καταγγελίες της Δ.Α.Ε.Π καθώς και οι αρνητικές απαντήσεις από πλευράς της Εφορευτικής Επιτροπής.

 

Συγκεκριμένα:

 

1. Δεν μας διατίθενται τα μητρώα των μελών και του εκλογικού καταλόγου της Ένωσης.

2.  Δεν επιτρέπεται σε υποψήφιους της ΔΑΕΠ να παρίστανται αυτοπροσώπως στην εκλογική διαδικασία και δεν έχουμε καμία πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν την ψηφοφορία.

3.  Καταστρέφονται οι φάκελοι των επιστολικών ψήφων, παρότι αποτελούν στοιχείο ελέγχου για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.

4.  Η εκλογή των αντιπροσώπων της Ένωσής μας για την ΠNO και το ΕΚΠ, δεν πραγματοποιείται με την Απλή Αναλογική, παρότι ορίζεται από το καταστατικό. Γι’ αυτό το λόγο οι αντιπρόσωποι της ΠΕΠΕΝ έχουν αποκλειστεί από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και υπάρχουν και αποφάσεις δικαστηρίων.

 

5. Η εφορευτική επιτροπή αρνείται να μας ενημερώσει για την πρόοδο της ψηφοφορίας και τον έως τώρα αριθμό ψηφισάντων, αυτοπροσώπως και με αλληλογραφία, παρότι έχουν περάσει 2,5 μήνες από την έναρξη των εκλογών.

 

6. Δεν δημοσιοποιήθηκε, σύμφωνα με αυτά που ορίζει το καταστατικό και η εκλογική νομοθεσία, η απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής που ακύρωσε το πρώτο ψηφοδέλτιο.

Αυτές οι πρακτικές νοθείας και αδιαφάνειας αντικειμενικό στόχο έχουν να διατηρήσουν αυτό το καθεστώς που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, του κεφαλαίου, σε βάρος των πλοιάρχων, των ναυτεργατών. Αυτή η πρόκληση δεν θα περάσει έτσι.

Η ΔΑΕΠ θα οργανώσει τις δυνάμεις της ενάντια σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Καλούμε τους Πλοίαρχους να μαυρίσουν στις εκλογές τα τσιράκια των εφοπλιστών και με τη ψήφο τους και την παρουσία τους να δώσουν δύναμη στην ΔΑΕΠ.

 

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ  (Δ.Α.Ε.Π.)

Συντάκτης: gsoult

Ένα Σχόλιο στο Δελτίο τύπου Δ.Α.Ε.Π.

 1. Αλήθεια από που μας προέκυψε αυτή η ΔΑΕΠ. Ποίο όργανο και ποια κοματικά συμφέροντα διαφεντεύει?

  Αλήθεια που ήταν τόσο καιρό.?

  Αλήθεια η εκλογές στην ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ τους προβληματίζει, τώρα?

  Αλήθεια μπορεί να μας ενημέρώσει η Ένωση μας για το εάν οι κύριοι της ΔΑΕΠ ειναι οικονομικά εντάξει απέναντι στον φορέα των Πλοιάρχων Πάσης Τάξεως, γιατί ο υπογράφων είναι οικονομικά εντάξει μέχρι τέλους 2015.

  Αλήθεια μπορούν αυτοί οι κύριοι συνάδελφοι να μας πούν τα ονόματα τους για να  γνωριστούμε καλύτερα, πότε οργανώθηκαν, πότε απόκτησαν φωνή, πότε εμφανίστηκαν γιατί εμείς οι πλοίαρχοι πάσης τάξη ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ή παράρτημα?

  Αλήθεια συνάδελφοι, μπουχτήσαμε από τούς κατά καιρούς καιροσκόπους δήθεν συνδικαλιστές που απώτερος σκοπός τους μέσω της κοματικής τους ταυτότητας επέδειξαν ζήλον λατρευτόν και έγιναν εθνοπατέρες της αρπακτής.?

  Αλήθειαν ζήλεψαν την τωρινή κατάσταση πτώχευσης της πατρίδας μας για να επιζήσουν καλύτερα, ώς άλλοτε μαυραγορήτες της κατοχής?

  Αλήθεια οι κύριοι της ΔΑΕΠ πόσο καιρό έχουν να μπαρκάρουν, και γιατί δέν κατέθεσαν υποψηφιότητα ώς ενεργά μέλη και οικονομικά εντάξει μέλη για τις αρχαιρεσίες της ΈΝΩΣΗΣ ΜΑΣ, εξαρχής ?

  Κύρίοι της κάθε ΔΑΕΠ δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι ενέργειες σας, ουτε με συγκινούν, αντιθέτως με λυπούν οι πράξεις σας σε μια περίοδο που θα έπρεπε να μας βρίσκει δυνατούς, ενωμένους,αποφασιστικούς όπως είμαστε μέσα στα πλοία και όχι ίδιοι με το χάλι της στεριανής συνδικαλοκαπηλίας.

  Για να γνωρίζεται ποιός σας απευθύνει τα ανωτέρω σας λέγω λοιπόν¨ΚΆΠΟΤΕ ΣΕ ΠΛΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ……ΠΑΣΚΕΝ-Ναυτικών/Πλοιάρχων …..ευρισκόμενος σαν νέος με παλμό και ενθουσιασμό έτος 1983 , σε συγκέντρωση  της ΠΑΣΚΕ Ναυτικών /Πλοιάρχων, για να παρθεί απόφαση για  απεργία έπρεπε να ερωτηθεί και μόνο με σύμφωνη γνώμη του ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ . Υπεύθυνος (αποχώρησα και ούτε που ξαναπάτησα σε τέτοιες συγκεντρώσεις)  Τομέα Ναυτικών Β΄Μηχανικός -καλοπροαίρετη έμφαση/ένδειξη του βαθμού_ ο οποίος εν συνεχεία λαβών και το δίπλωμα Α΄Μηχ/κού βρήκε εργασία ως αρχιμηχανικός σε μεγάλη και ξακουστή ναυτιλιακή εταιρεία, παραιτούμενος της θέσης του ώς υπεύθυνος Φορέα ΠΑΣΚΕΝ-Ναυτικών., .Μήπως προσβλέπετε οι της ΔΑΕΠ ομοίως?

  Θα ευχηθώ τούτο και μόνο.

  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ -ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΠΑΣΗΣ ΤΑΞΕΩΣ.

   

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις