Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, 05:08

Το S.S. United States σαλπάρει ξανα!!!Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι πληροφορίες επαναφοράς του S.S. United States στην ενεργό δράση!! Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Crystal Cruises Edie Rodriguez ανακοίνωσε ότι το βαπόρι θα περάσει στην εταιρεία όχι όμως σα μόνιμο αξιοθέατο σε κάποιο λιμάνι, αλλά σαν ένα κλασσικό υπερωκεάνειο με σύγχρονες όμως υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το US θα παραμείνει για άλλους 9 μήνες στη Φιλαδέλφεια με έξοδα της εταιρείας, περίπου 60.000$ το μήνα. Στο 9μηνο η Crystal θα ερευνήσει προκειμένου να αναθέσει σε εξειδικευμένο προσωπικό τη μελέτη για τη ριζική ανακαίνιση του βαποριού και συμμόρφωση του με τους κανόνες. Στη συνέχεια θα επιλεγεί το ναυπηγείο που θα αναλάβει το σπουδαίο αυτό έργο. Αν όλα πάνε καλά, τότε το 2018 το S.S. United States θα μπορέσει να ταξιδέψει και πάλι παρά τα 66(!!!) χρόνια του!!!
Το S.S. United States παραμένει παροπλισμένο από το 1996 κι από το 1952 που κατασκευάστηκε κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου υπερωκεάνιου. Το 2000 υπήρξε απόπειρα από τη Norwegian Cruise Line για ανακαίνιση κι επαναφορά του όμως τα σχέδια ναυάγησαν. Έκτοτε, η επιτροπή διάσωσης, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα του, προχώρησε ακόμα και σε πώληση για σκραπ ή σε ναυτικά πανεπιστήμια τμημάτων του βαποριού, όπως οι πρωτότυπες λόγω σχεδίου προπέλες.
Το κόστος ανακαίνισης κυμαίνεται στα 700 – 800 εκ. $, ποσό συνηθισμένο αν το συγκρίνουμε με το κόστος κατασκευής του Seven Seas Explorer που έφτασε τα 450 εκ $!
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ανακαίνιση να γίνει στα ναυπηγεία του Bremerhaven τα οποία αγόρασε η μητρική Genting Group όπου θα κατασκευαστούν και τα νέα πλοία της Crystal.

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις