Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 09:52

Επιβολή ορίου αφίξεων στη Σαντορίνη!Την επιβολή πλαφόν στις ημερήσιες αφίξεις επιβατών από τα κρουαζιερόπλοια ανακοίνωσε το Δ.Λ.Τ. Θήρας. Το νέο μέτρο θα εφαρμοστεί περιστασιακά φέτος καθώς ήδη έχουν ανακοινωθεί τα προγράμματα των εταιρειών, ενώ από το 2017 θα είναι υποχρεωτικό. Σύμφωνα με την απόφαση, ο ημερήσιος αριθμός επιβατών δε θα υπερβαίνει τους 8.000, κάτι που βρήκε σύμφωνους όλους τους φορείς του τουρισμού.
Τα παράπονα των εταιρειών έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια αφού είναι συχνό το φαινόμενο των πολύωρων καθυστερήσεων καθώς και οι τεράστιες ουρές κυρίως στο τελεφερίκ. Το πρόβλημα οξύνεται όταν καταπλέουν και τα ακτοπλοϊκά, οπότε το λιμάνι του Αθηνιού γίνεται αδιάβατο. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αφίξεων υπάρχουν μέρες που δεν καταπλέει κανένα κ/ζ στο νησί αλλα υπάρχουν και μέρες με 7 πλοία και πάνω από 10.000 επιβάτες.
Το όριο που θα τεθεί αναμένεται να δώσει "ανάσα" στο νησί αφού τα πλοία θα κατανεμηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε σε κάθε άφιξη να μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα οι επισκέπτες και κυρίως, να τηρούνται οι χρόνοι των εκδρομών και συνεπώς των αναχωρήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει κι ο Πειραιάς όπου, ειδικά τα τελευταία χρόνια με τα συγκοινωνιακά έργα, η κίνηση στους δρόμους προκαλεί καθυστερήσεις ενώ και οι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας, κυρίως η Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο, δε μπορούν να δεχτούν πάνω από 12-13.000 επιβάτες ημερησίως.

SOLstice

Συντάκτης: SOLstice

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις