Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, 07:36

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Εκπαιδευτική Ημερίδα της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Εκπαιδευτική Ημερίδα της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. με θέμα «Διαχείριση Προσφυγικών και Μεταναστευτικών Ροών στην Ευρωπαϊκή Ένωση», η οποία έλαβε χώρα στην πόλη τως Πατρών το Σάββατο 19/03/2016 με την ευρεία συμμετοχή Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού και της Αεροπορίας, αλλά και πολιτών.

Τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της διοργάνωσης είχε ο Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Καλογείτων που μεταξύ άλλων επισήμανε κατά την έναρξη και τη λήξη της ημερίδας τη δραστηριότητα του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε Εθνικό – Τοπικό επίπεδο και κατά την κεντρική του εισήγηση αναφέρθηκε εκτενώς στις Εφαρμογές και τις Πολιτικές Διαχείρισης της Διαφορετικότητας σε υπηρεσίες και οργανισμούς των Κρατικών Δομών που μπορούν να υπάρξουν, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και με επίκεντρο τον άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του, οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Έπειτα στο βήμα ανήλθε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Πλοίαρχος Λ.Σ. Τρύφων Κοροντζής μιλώντας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στο λιμένα Πάτρας και ειδικότερα στην περίπτωση της παράνομης μετανάστευσης. Στη συνέχεια ο Καθηγητής κ. Ι. Παχουνδάκης μίλησε για τα εργαλεία της Διαχείρισης της Ετερότητας με σκοπό να χρησιμοποιηθούν με θετικά αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας.

Ο Καθηγητής κ. Π. Μανωλάκος μίλησε για την Ελληνική εμπειρία, την Ευρώπη και το Ισλάμ. Η Διευθύντρια Ερευνών του ανεξάρτητου Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Institute of International Nautical Studies κ. Τζένη Παυλάκου μίλησε για τους τρόπους και τις μεθόδους Διαχείρισης Κρίσεων και Πλήθους και απένειμε τον τίτλο του Επιθεωρητή της MLC του Institute of International Nautical Studies στον Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ.  Στ. Καλογείτoνα ο οποίος ανταπέδωσε, με το θυρεό της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. προς το Institute of International Nautical Studies και με την υπόσχεση να δημιουργηθεί μια θεσμική και μόνιμη εκπαίδευση στελεχών του Λ.Σ. και των Σωμάτων Ασφαλείας με την ευρεία συμμετοχή και Πανεπιστημίων.

 

Στη συνέχεια στο βήμα ανήλθε ο Καθηγητής κ. Ε. Αμανατίδης, Διευθυντής του ΚΕΚ Πατρών, τονίζοντας τις δυνατότητες Εκπαίδευσης – κατάρτισης στελεχών στο ΚΕΚ του Παν/μίου Πατρών. Στην τελευταία εισήγηση του Καθηγητή Ε. Σπύρου τονίστηκε η διαχείριση της Διαφορετικότητας και πώς  μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο Πολιτικής και σχεδιασμού για την ένταξη της ετερότητας. Στο ενδιάμεσο της Ημερίδας απονεμήθηκαν στους εισηγητές καθηγητές τιμητικά Διπλώματα συμμετοχής τους στην Ημερίδα. Επιμελητές της διοργάνωσης υπήρξαν τα στελέχη της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ.

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις