Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, 12:55

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΕΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΟΥ ”ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ”

Photo by: ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΣ


Βουλιάζει στο λιμάνι του Πειραιά το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Παναγία Τήνου» Ν.Π 9913 το οποίο είναι κατασχεμένο από το ΝΑΤ από οφειλές λόγω καταβολής τρίμηνων αποδοχών στους εγκαταλελειμμένους ναυτεργάτες  από την ναυτιλιακή «Παναγία Οδηγήτρια Ν.Ε», σε Φ.Ε (φύλλα εκκαθάρισης) και ΚΑΕΟ (Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών Οχημάτων), με το ποσό των 2.175.206,21 ευρώ.


Το ΝΑΤ σε σχετική επιστολή του (την οποία επισυνάπτουμε) στις 18 Απρίλη προς την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας, ανέφερε ότι από ενημέρωση του φύλακα του πλοίου έχει παρουσιαστεί επικίνδυνη κλίση του πλοίου προς τα δεξιά από εισροή νερών.
Το υπουργείο ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του δεν έκαναν καμία ενέργεια με βάση τα καταγγελλόμενα, αντίθετα με την σημερινή εξέλιξη της βύθισης του πλοίου προστίθενται χρέη στο ΝΑΤ σε βάρος των ασφαλισμένων του.
Να επισημάνουμε το γεγονός αντίστοιχων περιστατικών  εγκαταλελειμμένων πλοίων από τους εφοπλιστές και με χρέη σε βάρος του ΝΑΤ όπως τα πλοία του Γ.Αγούδημου με οφειλές πάνω από 20.000.000 ευρώ, χωρίς καμία διαφύλαξη των συμφερόντων των ασφαλισμένων του ΝΑΤ.
Αυτές οι ενέργειες υπηρετούν τους εφοπλιστές, το κεφάλαιο και προστίθενται στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική όπως το ν/σ λαιμητόμος για το  ασφαλιστικό και φορολογικό, που συντρίβει το σύνολο των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων.
ΟΛΟΙ στον αγώνα, στην 24ωρη απεργία στις 8 Μάη για την εργατική πρωτομαγιά και στην 48ωρη απεργία όποτε καταθέσει το ν/σ «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος. Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων».

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις