Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 07:45

Σε «αβαθή νερά» η κρουαζιέραΤην απάντηση της κυβέρνησης περιμένουν εναγωνίως οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων τους προκειμένου να λύσουν την απεργία, δεδομένου ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ ελάμβανε χώρα στο μέγαρο Μαξίμου μαραθώνια σύσκεψη με θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για αποφάσεις σχετικά με τις μετατάξεις προσωπικού από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ). Όσον αφορά τα Εργασιακά, οι ίδιες πληροφορίες θεωρούν σχεδόν ανέφικτη την αλλαγή διατύπωσης στην σύμβαση παραχώρησης στην Cosco η οποία πλειοδότησε στον διεθνή διαγωνισμό για το 51% συν 16% των μετοχών του ΟΛΠ.

Στην σύμβαση μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου, οι όροι της οποίας θα διέπουν το καθεστώς διοίκησης της κινεζικής Cosco, αναφέρεται (άρθρο 5.11) πως ο ΟΛΠ ανά πάσα στιγμή είναι υποχρεωμένος να διατηρεί ασφαλές, αποδοτικό και σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, χωρίς διακρίσεις.

Επίσης ότι θα συμμορφώνεται προς όλες τις διατάξεις και απαιτήσεις των εφαρμοστέων νόμων και κανονισμών σχετικά με την απασχόληση, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις, καθώς και με την υγεία και ασφάλεια στον χώρο εργασίας. Τέλος, στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι ο ΟΛΠ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Γεγονός είναι ότι η κρουαζιέρα περνά ήδη σοβαρή κρίση, σε μια κρίσιμη μάλιστα περίοδο κατά την οποία αναμένονται χιλιάδες τουριστών (το «Carnival Vista» των 5.000 επιβατών αναμένεται την Δευτέρα). Για παράδειγμα, το Car Terminal έχει να υποδεχτεί πλοίο πάνω από δύο εβδομάδες.

Σε αντίστοιχη κρίση βρίσκεται και η ναυπηγοεπισκευή, αφού οι μοναδικές διαθέσιμες πλωτές δεξαμενές, αυτές του ΟΛΠ, παραμένουν ανενεργές λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

 

ΠΗΓΗ

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις