Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 09:53

29 Σεπτεμβρίου 2016: Παγκόσμια Ημέρα ΝαυτιλίαςΧθές Πέμπτη,  29 Σεπτεμβρίου 2016, η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας στον ΙΜΟ, στο Λονδίνο.

Σε ειδική συνεδρίαση με τίτλο "Shipping: Indispensable for the World",την οποία παρακολούθησε η HELMEPA, ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, Kitack Lim, μίλησε για τη σημασία της ναυτιλίας για την ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο. Προέτρεψε προσωπικότητες του panel, με moderator τον αρχισυντάκτη του Trade Winds, Julian Bray, να προκαλέσουν με τις θέσεις τους το πολυπληθές ακροατήριο σε μια εποικοδομητική συζήτηση.

 

Ο κ. Bray μιλώντας για την ανάγκη η ναυτιλία να υπερβεί τις προσδοκίες της κοινωνίας, πρότεινε και η συζήτηση για το μέλλον της ναυτιλίας κινήθηκε στις εξής κατευθύνσεις:

 

1. Sustainability

2. Globalization

3. Regulation

4. Technology

5. Social engagement

6. Profile and Image of Shipping.

 

Ακολούθησαν παρουσιάσεις και ανταλλαγή απόψεων με το panel. Αναφέρθηκε πως η ναυτιλία έφτασε να μεταφέρει παγκοσμίως 10 δισεκατομμύρια τόνους φορτίων το χρόνο.

 

Στη δεξίωση που ακολούθησε, κατά τον χαιρετισμό προς τους προσκεκλημένους του, ο κ. Kitack Lim, τόνισε μεταξύ άλλων πως στον κόσμο που αλλάζει, το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο είναι η επικοινωνία μεταξύ όλων.

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σημειώθηκε η εγκάρδια υποδοχή που ο Γ.Γ. επιφύλαξε στη HELMEPA, σε εκτίμηση της εθελοντικής δέσμευσης των Μελών της για "Ασφαλή Πλοία σε Καθαρές Θάλασσες".

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις