Τρίτη 24 Απριλίου 2018, 06:06

ΠΕΜΕΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΠαρότι είναι επανειλημμένες οι καταγγελίες της ΠΕΜΕΝ και της Συντονιστικής του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών συνεχίζονται τα προβλήματα σε βάρος των μετεκπαιδευομένων στο ΚΕΣΕΝ (Πλοιάρχων – Μηχανικών) και ενώ η  έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου πραγματοποιήθηκε στις 5 Σεπτέμβρη.

          Συγκεκριμένα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις 2 εκπαιδευτικών (Α’ Μηχανικών) στο ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μέχρι σήμερα τα μαθήματα στο ειδικό σχολείο ERMERS.

          Αντίστοιχα στο ΚΕΣΕΝ/Πλοιάρχων δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις εκπαιδευτικών για τις θέσεις του Κοινωνιολόγου και του Γιατρού, ενώ δεν πραγματοποιούνται μαθήματα σε ειδικά σχολεία όπως EGDISS, TANKER SAFETY (ADVANCE), BRM.  

          Η υποβάθμιση και απαξίωση της Δημόσιας Ναυτικής εκπαίδευσης αποτελεί τροφή για τα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης, εκμεταλλεύονται τους ναυτεργάτες που δεν μπορούν να υλοποιήσουν τον επαγγελματικό τους προγραμματισμό φορτώνοντας τους πρόσθετα οικονομικά βάρη.

Οι εξελίξεις στην ναυτική εκπαίδευση δεν είναι αποσπασμένες από την συνολικότερη κατάσταση που επιδιώκουν εφοπλιστές – κυβέρνηση, με το χτύπημα των ΣΣΕ, την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, να οργιάζει σε όλες τις κατηγορίες πλοίων η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία με ναυτεργάτες χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου. Να πληρώνει ο ναυτεργάτης για διπλώματα, για μια θέση εργασίας στα δουλεμπορικά κυκλώματα όπως γίνεται με την πλειοψηφία των αλλοδαπών ναυτεργατών.  

          Στην ίδια κατεύθυνση ξεφυτρώνουν ιδιωτικά κολέγια αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας ως Ι.Ι.Ε.Κ (Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης) όπως το «NEW YORK COLLEGE», στις ειδικότητες που εμφανίζει περιλαμβάνονται πτυχίο «Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Ναυτιλίας» και «Ναυσιπλοΐας».

Απαιτούμε το ΥΝΑ και οι υπηρεσίες τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους με την άμεση πρόσληψη του εκπαιδευτικού προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΣΕΝ.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ    ΕΝΩΣΗΣ    ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ    ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ    ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 

Πειραιάς 3 Οκτώβρη 2016

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*


Σχετικές ειδήσεις

error: Content is protected !!