Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, 07:45

Επεισοδιακή προσέγγιση του Aqua Spirit στο λιμάνι της Σικίνου

Photo by: Παναγώτης Κουντούρης


Η φουρτουνιασμένη θάλασσα δεν στάθηκε εμπόδιο για τον καπετάνιο, που κατάφερε να δέσει με ασφάλεια το Aqua Spirit παρά τα μεγάλα κύματα.

Οι νότιοι άνεμοι στη Σίκινο εμποδίζουν την προσέγγιση των πλοίων στο λιμάνι του νησιού και ο καπετάνιος αναγκάζεται να δώσει μάχη με τα κύματα για να προσδέσει το πλοίο.

Ο επίμονος καπετάνιος του  Aqua Spirit Νίκος Μπαλόπητος, κατάφερε να δέσει το πλοίο στο λιμάνι της Σικίνου παρά την αγριεμένη θάλασσα, χάρη στις δεξιότητες του αλλά και στη συντονισμένη προσπάθεια του πληρώματος.

Ο Παναγώτης Κουντούρης ταξιδιωτικός πράκτορας κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο την υπερπροσπάθεια του καπετάνιου και ανέβασε  την φωτογραφία στο facebook, το οποίο τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ανάλογη υπερπροσπάθεια αναγκάζονται να κάνουν πολλοί συνάδελφοί του μέσα στο χειμώνα, καθώς τα περισσότερα λιμάνια στα νησιά είναι απροστάτευτα από την κακοκαιρία ή ακατάλληλα, κάτι που κάνει την προσέγγισή τους αποστολή υψηλού κινδύνου.

Πραγματικά αξίζει να δείτε κάτω από ποιες αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες γίνεται ο κατάπλους των πλοίων σε πολλά από τα απροστάτευτα και ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων.

 

 

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις