Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, 01:13

Η IONIAN GROUP εξετάζει όλες τις περιπτώσεις για την άμεση εξυπηρέτηση της ΙθάκηςΣτην σύσκεψη που έγινε στις 12:00 της 28ης Νοεμβρίου 2016 στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στην οποία συμμετείχαν οι, Παν. Κουρουπλής υπουργός Ε.Ν., Γ. Θεοτοκάς Γ.Γ. Υ.Ε.Ν., Παν. Δρακουλόγκωνας Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Τσιντήλας Έπαρχος Ιθάκης, Α. Θεοπεφτάτου βουλευτής, Δ. Στανίτσας Δήμαρχος Ιθάκης, Στ. Φιαμπόλης Προεδρ Δημ. Συμβουλίου Ιθάκης και Κ. Γρηγορίου πρόεδρος Ένωσης Ιθακησίων, συζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα.

Κατατέθηκαν επιστολές του συλλόγου Ναυτικών και του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Ιθάκης και σύσσωμη η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον υπουργό την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την ακτοπλοΐα, καθώς και την παρέμβασή του για την εξυπηρέτηση της γραμμής Σάμη-Π.Αετός-Αστακός από το ΚΤΕΛ.

Ο υπουργός εξήγησε ότι δεν μπορεί να «πιέσει» τις εταιρείες στην παραπάνω κατεύθυνση λόγω του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, το οποίο υπάρχει ως «προαπαιτούμενο των θεσμών» και δεν μπορεί να αλλάξει. Πρότεινε στον Γ.Γ. να γίνει δεύτερη σύσκεψη στις 16:00 στην οποία να παρευρίσκονται εκπρόσωποι της εταιρείας για να ξανασυζητηθεί το θέμα.

Στη δεύτερη αυτή σύσκεψη συμμετείχαν οι, Υφυπουργός Ε.Ν. Νεκτ. Σαντορινιός, Γ.Γ. Υ.Ε.Ν. Γ. Θεοτοκάς, Αντιπεριφερειάρχης Παν. Δρακουλόγκωνας, Δήμαρχος Δ. Στανίτσας, εκπρόσωπος της εταιρείας IONIAN GROUP και στελέχη του υπουργείου.

Εκεί, ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησαν να δρομολογηθεί άμεσα πλοίο στη γραμμή Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα για ολοχρονική κάλυψη.  Ο εκπρόσωπος της εταιρειας ενημέρωσε ότι η εταιρία εξετάζει όλες τις περιπτώσεις , έτσι ώστε άμεσα να εξυπηρετηθεί η Ιθάκη.

Ιθάκη 30-11-2016
Ο Δήμαρχος
Διονύσιος Γερ. Στανίτσας

arxipelagos

Συντάκτης: arxipelagos

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις