Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, 04:23

Κουρουμπλής: Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικώνΜε ανακοίνωση του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διαψεύδει ότι επίκειται θέμα αλλαγής και εξομοίωσης του καθεστώτος φορολογίας των ναυτικών.

Μάλιστα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαρακτήρισε ως εντελώς αβάσιμες τις σχετικές φήμες, δηλώνοντας ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο ζήτημα για την κυβέρνηση.

H ανακοίνωση του υπουργού Ναυτιλίας αναφέρει τα εξής:

« Δεν υπάρχει για την Κυβέρνηση θέμα αλλαγής και εξομοίωσης του καθεστώτος φορολογίας των ναυτικών.

Οι φήμες που κυκλοφορούν για την αλλαγή του καθεστώτος της φορολογίας των ναυτικών είναι παντελώς αβάσιμες.

Το έγγραφο που κυκλοφόρησε ως «έγγραφο διαπραγμάτευσης» με τους θεσμούς αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα την «κατάργηση / αύξηση του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών». Για την Κυβέρνηση, όμως, δεν τέθηκε ποτέ θέμα κατάργησης του φορολογικού καθεστώτος για τους ναυτικούς.

Η αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων του ναυτικού επαγγέλματος και της συμβολής των ναυτικών στην ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας και οικονομίας, αποτελούν προγραμματική θέση της Κυβέρνησης.

Η στήριξη του επαγγέλματος του ναυτικού αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα.

Η δέσμευση και η προσπάθεια της Κυβέρνησης στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης είναι η αδιαπραγμάτευτη διατήρηση του ισχύοντος σήμερα φορολογικού καθεστώτος για τους ναυτικούς και η αποφυγή κάθε περαιτέρω αύξησης των φορολογικών συντελεστών.

Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι η αύξηση που έχουν υποστεί από τις Κυβερνήσεις της περασμένης πενταετίας έχει οδηγήσει στον τριπλασιασμό της φορολογίας των ναυτικών ».

 

Simos Michaloglou

Συντάκτης: Simos Michaloglou

Administrator

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Σχετικές ειδήσεις